Tisdag 30 Nov
Stockholm

Jobbar för EU – sprider hat och rasism på nätet

Skrev på Flashback.
1 av 5
Skrev på Flashback. Foto: Faksimil / TT
Ankar skrev inlägg under flera år.
2 av 5
Ankar skrev inlägg under flera år. Foto: Flashback
Jobbar i EU-parlamentet.
3 av 5
Jobbar i EU-parlamentet. Foto: TT
Han skriver bland annat nedsättande om Jerzy Sarnecki.
4 av 5
Han skriver bland annat nedsättande om Jerzy Sarnecki. Foto: CLAUDIO BRESCIANI
Ankar jobbar som medhjälpare till Kristina Winberg.
5 av 5
Ankar jobbar som medhjälpare till Kristina Winberg. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Aftonbladet avslöjar på tisdagen hur en jurist anställd i EU-parlamentet spridit hat på Flashback.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 30-årige juristen Joel Ankar jobbar sedan i höstas i EU-parlamentet som medarbetare till den sverigedemokratiska EU-parlamentarikern Kristina Winberg, men avlönad av Europaparlamentet. Nu kan Aftonbladet avslöja att Ankar innan det under flera års tid spred hat och rasismFlashback.


Bildkälla: TT bild

Så sent som 2014 ska han ha skrivit att är oroad över att invandrare ska invadera svenska hem och bryta sig in hos "vita människor för att ta för sig av pengar, värdeföremål hos sovande kvinnor och flickor", skriver Aftonbladet. Själv vill han lösa den "allt mer brutala invandrarbrottsligheten" genom att påpeka: "kanske det är dags att vanliga svenskar tillåts skaffa skjutvapen?"

Under den tid när Ankar utbildades vid Stockholms universitet skrev han enligt Aftonbladet bland annat om hur han vill utnyttja sin ställning som jurist. "Jag lovar att under min tjänstgöring inom det judiciella systemet ska jag göra allt i min makt för att skynda på lagföringsprocessen. Dock bara för vänstermuppar och krokiga judegubbar, märk väl".

Dessutom går han till hård kritik mot en av sina professorer, den profilerade professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki. Bland annat ska han enligt Aftonbladet ha hänvisat till Sarnecki som "judesvinet".

Bildkälla: TT bild

2008 ska han dessutom ha gått till angrepp mot den muslimska befolkningen. Enligt Aftonbladet ska han då ha skrivit på Flashback att "islam och dess folk är ett helvetespåfund som skall drivas tillbaka till öknen, med vapen om så krävs. Dessa självömkande, hycklande och chauvinistiska as till muslimer har skadat den civiliserade världen mer än något världskrig".

Dessutom skriver han även om våld i nära relationer. "Jag skulle tro att många män som slår sina kvinnor gör det av samma anledning som vissa föräldrar slår sina barn; nämligen av frustration och förtvivlan och en känsla av att kvinnan inte förmår ta till sig av verbal kritik alternativt inte ens går att diskutera normalt med, och således endast är mottaglig för en resolut örfil eller dylikt", ska han ha skrivit enligt Aftonbladet.

Bildkälla: TT bild

När Aftonbladet konfronterar Ankar vill han inte kommentera det han ska ha skrivit.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela