1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: Sören Andersson / TT bild

Då kan det vara för sent för Åkesson – så länge kan SD vänta

Jimmie Åkesson är fortfarande sjukskriven – men tiden kan hålla på att rinna ut för Sverigedemokraternas ledare, säger ett toppnamn i partiet.


Enligt Sverigedemokraternas partisekreterare, Richard Jomshof, så är Jimmie Åkesson på bättringsvägen. Men tiden verkar börjar rinna ut för den sjukskrivne partiledaren. 

Nu hintar Jomshof till Dagens Nyheter att det finns en gräns för hur länge Åkesson kan vara sjukskriven, om han ska kunna väljas om på partiets riksmöte i höst.

– I slutet av sommaren, åtminstone, säger Jomshof när han får frågan när Åkesson måste vara tillbaka. 

Bildkälla: Sören Andersson/TT

Dock menar Jomshof, som nyligen träffade Jimmie Åkesson, att partiledaren kan vara tillbaka redan till Almedalen i slutet av juni. 

–  Jag fick bilden av att Jimmie mår mycket bättre, att han är mycket starkare och är på väg tillbaka, säger Jomshof till Dagens Nyheter

Jimmie Åkesson har varit sjukskriven för utbrändhet sedan oktober. I slutet av januari i år blev det klart att sjukskrivningen förlängs ytterligare. Under tiden vikarierar Mattias Karlsson som partiledare. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
tror du att åkesson kommer tillbaka?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.