1 av 4
2 av 4
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Uncredited
4 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Say whuut? Här är SD-toppens fett otippade framtidsdröm

Kent Ekeroth har en oväntad dröm. Och det har inte ens med invandring att göra!


Sverigedemokraternas Kent Ekeroth hamnar ofta i strålkastarljuset. Ibland för att han traskat runt med järnrörsbeväpnade och aggressiva partikamrater på stan – ibland för att han skriver korkade saker som att "araber drivs av hat, en önskan om döden".

Men det är inte vad han skulle vilja göra. I en dokumentär från Sveriges Radio, Alla tar ansvar, får han nämligen frågan om det verkligen inte finns någonting som inte handlar om invandringspolitik som han skulle vilja göra.

Bild: TT

Och det finns faktiskt något som han skulle kunna tänka sig att pyssla med.

– Om jag fritt fått välja och ändå haft en dräglig tillvaro rent ekonomiskt, då skulle jag vilja jobba med utrotningshotade djur någonstans. I något varmt land, säger Ekeroth i dokumentären och fortsätter:

– Med delfiner, men de är väl inte utrotningshotade förvisso, eller några andra djur. Eller regnskogen och sånt, det skulle jag egentligen vilja göra.

Bildkälla

Han är också rätt specifik med var han vill vara. Om man med specifik menar att han vill hjälpa djuren på plats.

– Bo på någon farm mitt ute i ingenstans i Afrika eller Sydamerika eller kanske Asien. En svår bransch att ge sig in på. Men som sagt det är inte partiets politik, det är min personliga önskan. Det skulle vara roligt att göra.


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
borde ekeroth hjälpa djur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.