Onsdag 1 Dec
Stockholm

Löfven: Sverige ska skicka flyg och fartyg till Medelhavet

Stefan Löfven säger att Sverige ska skicka hjälp i form av fartyg och flyg.
1 av 4
Stefan Löfven säger att Sverige ska skicka hjälp i form av fartyg och flyg. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Det har varit flera olyckor på några få dagar.
2 av 4
Det har varit flera olyckor på några få dagar. Foto: Ap
Bild från räddningsarbetet från en av de värsta flyktingkatastroferna som inträffade under söndagen. Under måndagen var det ännu en båt i nöd.
3 av 4
Bild från räddningsarbetet från en av de värsta flyktingkatastroferna som inträffade under söndagen. Under måndagen var det ännu en båt i nöd. Foto: TT/Ap
Det har varit mörka dagar för världen.
4 av 4
Det har varit mörka dagar för världen. Foto: Ap

Statsministern Stefan Löfven meddelar att Sverige ska bidra med flyg och fartyg efter båtkatastrofen i Medelhavet.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stefan Löfven samråder med EU-nämnden inför ett extra EU-toppmötet om flyktingkatastrofen på Medelhavet som hålls nu på torsdag, rapporterar SVT.

Löfven säger att en flyginsats sannolikt ligger närmast. Han vill även att EU-kommissionen ska ge förslag om humanitära visum, högst oklart om det kommer att ske.

– Vi ska göra allt vi kan för att stoppa de här tragedierna på Medelhavet. Vi ska stoppa människosmugglarna som utnyttjar människor och vi behöver utöka det internationella samarbetet, säger Stefan Löfven, skriver SVT.

Det var i helgen som en av de värsta flyktingkatastroferna inträffade. Cirka 950 personer dog i en båtolycka. Och under måndagen var det ännu en flyktingbåt som var i nöd. Det visade sig senare röra om tre båtar. Tjugo personer ska ha dött men än så länge har det inte sagts med om händelsen, skriver SVT. Tidigare samma dag dog det tre personer, bland annat ett barn, som var på flykt.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela