- Foto: TT Bild/Skärmdump Disqus

SD-politiker: "Barn blir hela tiden utsatta för sexuella övergrepp i islams sjuka värld!"

Den sverigedemokratiska kommunpolitikern Veronica Johansson kallar bland annat islam för "mördarideologi" i ett kommentarsfält.


Veronica Johansson, sverigedemokratisk ledamot i kommunstyrelsen i Högsby kommun, har skrivit otaliga rasistiska kommentarer via bland annat webbtjänsten Disqus.

Något som Nyheter24 nu kan avslöja. I kommentarer har Johansson flertalet gånger kallat islam för en "mördarideologi". Hon menar också att muslimer använder "pedofili som ett helt legitimt inslag" i sin tro, och hon skriver att övergrepp mot barn tillhör "islams sedvänjor".

Bildkälla: Skärmdump Disqus

Bildkälla: Skärmdump Disqus

Bildkälla: Skärmdump Disqus

När Nyheter24 konfronterar Johansson med informationen svarar hon att inte kan minnas att hon skrivit något sådant sedan hon gick med i SD.

Detta verkar emellertid inte stämma, då hon hon skrivit flertalet rasistiska kommentarer även efter det att hon i en kommentar annonserat att: "Jag har precis gett mig in i politiken, SD".

Bildkälla: Skärmdump Disqus

Efter detta fortsätter hon kommentera på samma liknande sätt.

"Jag har inte fel"

Johansson säger till Nyheter24 att hon egentligen inte tycker att hon har fel i det hon skrivit.

– Jag anser dock inte att jag i sak har fel eftersom islam tillåter barnäktenskap och dödsstraff är vanligt i sharialagstiftning, säger hon.

Hon menar också att hon egentligen inte är "negativ till personer för att de är muslimer", utan att det är en bokstavstrogen tolkning hon vänder sig emot.

– Vilket tyvärr är alldeles för vanligt inom islam, säger Johansson, utan källhänvisning till var denna uppgift kommer ifrån.

Johansson har även delat en video som lagts upp av det brittiska, rasistiska och nationalistiska partiet Britain First.

Bildkälla: Skärmdump Facebook

Klippet beskrivs visa "'måttfulla' muslimer som visar sina sanna färger". Johansson delar filmen och skriver "Jag säger ingenting utan låter filmen tala för sig själv!".

Leif Gustavsson, ordförande i SD Emådalen, där Högsby ingår, säger till Nyheter24 att han menar man på lokal nivå inte kommer att rikta represalier mot Veronica Johansson.

– Hon har ju lämnat en förklaring till er, och förklarat hur det ligger till. Det som ni skriver om har ju hänt långt innan hon var medlem, hon har ju inte uttalat sig som företrädare för partiet.

Men hon har ju skrivit kommentarer efter att hon gått med i partiet?

– Nja, så noga har jag inte tittat på det, men vi har godtagit hennes förklaring.

Henrik Vinge, Sverigedemokraternas presschef, vill inte uttala sig om Johanssons kommentarer utan att själv ha läst dem. Nyheter24 har skickat kommentarerna till Vinge men han har i skrivade stund ännu inte återkommit.

LÄS MER: Mattias Karlssons nya lön får hård kritik – "Har inte längre Sverige som drivkraft"

LÄS MER: Efter striderna – nu lämnar Kasselstrand och Hahne SDU

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.