Onsdag 6 Jul
Stockholm

Nu sätter Centerpartiet ner foten mot CUF – "Cannabis är långt ifrån en ofarlig drog"

Nej, det blir inget systembolag för cannabis.
1 av 3
Nej, det blir inget systembolag för cannabis. Foto: tt bild
2 av 3
3 av 3

Ungdomsförbundet vill ha systembolag för cannabis. Men nu ryter Centern ifrån.

Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För ett par veckor senaste rapporterade Nyheter24 om hur Centerpartiets ungdomsförbund CUF vill ha systembolag för cannabis, något som partiledningen redan då var noggrann med att säga att man inte höll med om.

Men nu ryter C till ordentligt, och Anders W Jonsson, som kommer att ta över som partiledare när Annie Lööf går på föräldraledighet, är inte ett dugg överens med CUF.

– Det här påverkar samhället i stort, det ökar cannabisanvändadet i stort. Cannabis är långt ifrån en ofarlig drog, säger den blivande vikarierande partiledaren till Hela Hälsingland.

Hanna Wagenius. Bild:TT

Han menar att det finns internationella exempel som avskräcker.

– Jag följer väldigt noga med i det som händer, i USA pågår ett fullskalexperiment i fyra delstater och Washington DC. Där börjar man redan se negativa konsekvenser.

"Definitivt inte en ofarlig drog"

– Det här är definitivt inte en ofarlig drog, framför allt inte för den växande hjärnan. Där finns det väldigt mycket belägg för att det här är väldigt farligt. Dessutom ser jag ganska praktiskt på frågan. I ett läge att legalisera cannabis vad skulle det få för konsekvens, jo det skulle innebära kraftigt användande av cannabis. Det skulle föra med sig både medicinska och samhälleliga konsekvenser, säger Jonsson till Hela Hälsingland.

borde cannabis legaliseras?
Tack för din röst!
Kommentera (17)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.