Visby.
1 av 2
Visby. - Foto: Caroline Hotti
Förra årets vinnare.
2 av 2
Förra årets vinnare. - Foto: nyheter24

Äntligen! Nyheter24 utser Sveriges sexigaste politiker

Succén är tillbaka. Vem tror du blir utsedd till Sveriges sexigaste politiker?


Nu är det dags igen! För sjätte året i rad listar Nyheter24 Sveriges sexigaste politiker. Och precis som vanligt gör vi det under Almedalsveckan. Totalt är tio personer med och tävlar om den åtråvärda titeln.

Tycker du det låter lite konstigt att lista politiker efter sexighet? Lugn, den här listan har ingenting med utseende att göra. Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal.

I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

För att hamna på Nyheter24:s lista krävs att du har en unik personlighet, ett starkt driv och en vass attityd. Vi tror helt enkelt att om fler politiker vore som de på listan så skulle svensk politik vara roligare, mer intensiv och fler skulle engagera sig. Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

Under Almedalsveckan kommer Nyheter24 dagligen publicera namn som hamnat på listan, och på fredag kommer vi avslöja vem som är Sveriges sexigaste politiker.

Förra året blev det två vinnare, Gustav Fridolin och Gudrun Schyman. Vem tror du att det blir i år?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!