Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politikern lämnar SD: "De jämförde homosexualitet med att ha tidelag med djur"

- 28/07/2015, 20:40
Jesper Nilsson berättar om varför han valde att lämna SD.
1 av 2

Jesper Nilsson berättar om varför han valde att lämna SD.

TT NYHETSBYRÅN

Han tycker att SD är ett unket parti.
2 av 2

Han tycker att SD är ett unket parti.

COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery / TT

Jesper Nilsson berättar om SD-medlemmarnas rasistiska, sexistiska och homofobiska åsikter.

I dag publicerade Jesper Nilsson som var distriktsordförande för SDU Västmanland ett blogginlägg där han berättar om varför han valde att lämna SD.

Han skriver att han att han gick med i partiet 2010 och att han aldrig identifierat sig som främlingsfientlig men blev medlem i SD ändå.

Kvinnoförnedrande jargong

Efter några år som medlem blev han mer aktiv och fick då bättre insikt i partiet. Han beskriver det fanns problem med SD:s kvinnosyn.

– Det var påfallande ofta det förekom sexistiska uttryck och en kvinnoförnedrande jargong. Vartenda möte förekom minst ett fall då någon objektifierade kvinnors kroppar och jag kan tro att de tyckte att jag var en riktig fjolla som inte ville vara med i jargongen, skriver Jesper Nilsson i blogginlägget.

”Hitler var ju faktiskt en förebild”

Jesper Nilsson fortsätter att beskriva åsikter som yttrades vid fester med medlemmar i SD.

– Jag vill minnas att jag lyfte fram problemet med att partiet ses som nazistiskt av många. Min kollega tonade ner detta med att ”de som säger det förstår inte bättre” och sen kom det riktigt vansinniga: ”Hitler var ju faktiskt en förebild.”, skriver Nilsson i sitt blogginlägg.

Jesper Nilsson beskriver också att han ofta fick höra homofobiska åsikter yttras vid möten och liknande.

– Det är inte alls ovanligt att homosexualitet jämförs med att ha tidelag med djur. En helt galen jämförelse enligt mig, men svårt att påtala för den ”öppne och tolerante” Sverigedemokraten! Jag kommer aldrig glömma hur ungdomsförbundet på sin årliga kongress röstade nej till att förespråka homosexuellas rätt till borgerlig vigsel, skriver han.

SD:s pressassistent Christian Krappedal vill inte svara på om han anser att det Jesper Nilsson skriver i sitt blogginlägg stämmer utan ger endast en kommentar:

– Det är tråkigt att han väljer att beskriva det så här men jag vill inte recensera hans personliga erfarenheter, säger pressassistent Christian Krappedal till Nyheter24.

Läs hela Jesper Nilssons blogginlägg här.