Torsdag 9 Dec
Stockholm

SD-politiker vill avrätta Fredrik Reinfeldt

Roar Vesterengens uttalande är inte okej, enligt SD.
1 av 3
Roar Vesterengens uttalande är inte okej, enligt SD. Foto: irm/faksimil facebook
2 av 3
Vinge ser allvarligt på uttalandet.
3 av 3
Vinge ser allvarligt på uttalandet. Foto: TT bild

Nu riskerar han åtgärder från partiet.

Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Landsföredare blev straffade med döden för i tiden, kanske dags att införa det igen"

Så skrev Sverigedemokraternas andre vice ordförande i Falköping, Roar Vesterengen, när han delade en artikel från foliehattsajten Gransking Sverige som "visade" att före detta statsminister Fredrik Reinfeldt använt invandringen som ett sätt att medvetet sabba den svenska välfärden.

Vestergren har också spridit bilder där han kallat Stefan Löfven för "judas" och landsförrädare, enligt Inte rasist men. Dock menar Vesterengen själv att det handlade om ett skämt.

– Det var inte så smart att skriva så om Reinfeldt, så jag tog bort det, säger Vesterengen till Skaraborgs Läns Tidning.

Och Sverigedemokraterna ser mycket allvarligt på Vesterengens uttalande.

– Det är ingenting som partiet ställer sig bakom. Om en företrädare har insinuerat att man ska bruka våld mot en politiker så är det något man måste ta på största allvar. Jag har inte tagit del av det här själv, men det är så klart något vi måste kolla på omedelbart, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge till Nyheter24.

Är det möjligt att politikern kommer få repressalier från partiet?

– Om det är som du säger, att han har uppmanat till våld mot andra politiker så tar vi det på största allvar och då kommer vi göra åtgärder mot det, självklart.

Kommentera (28)
Kopiera länk
Dela