Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredrik Reinfeldt: "SD-väljare är missnöjda med sina liv"

- 31/08/2015, 14:47
1 av 4

TT Bild

2 av 4

© Rickard Nilsson / Rickard Nilsson/TT

3 av 4

Christine Olsson/TT

4 av 4

COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / JANERIK HENRIKSSON / TT

Till attack i nya boken.

I boken "Halvvägs", som släpps under tisdagen, skriver den före detta moderatledaren Fredrik Reinfeldt om ditt liv och sina många år inom svensk politik. Enligt Aftonbladet, som tagit del av boken i förhand, är Reinfeldt hård mot Sverigedemokraterna och dess väljare.

LÄS MER: Så stort förtroende har svenska folket för partiledarna

Bland annat skriver Sveriges tidigare statsminister att SD samlar "de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga" samt att "de som parti skapat en hemvist för alla de som ständigt ser invandrare som svaret på alla samhällets problem".


Bildkälla: TT Bild

Aftonbladet citerar rakt ur boken där Fredrik Reinfeldt – under frågan "Hur kan man förstå att 800 000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?" – om SD skriver:

"Till det kommer en stor mängd brett missnöjda väljare. De är missnöjda med sitt eget liv och området de bor i. De misstror alla med makt, såväl politiker som mediarepresentanter, skriver han."

LÄS MER: Skulle sköta SD:s affärer – dömd för grov ekonomisk brottslighet

Även talet där Reinfeldt uppmanade svenskarna att öppna sina hjärtan behandlas i avsnittet, enligt Aftonbladet.

"Det beskrevs sedan som att jag bara varit godhjärtat, för att inte säga naiv. Det jag sagt förvrängdes för att möta olika intressen, några mer ljusskygga och andra mer vänsterorienterade. Den risk jag tog var att invandringsfrågan i sig skulle växa i betydelse", skriver han.

Boken släpps i morgon och ges ut av Albert Bonniers förlag.

Håller du med Reinfeldt?