Skriver själva.
1 av 6
Skriver själva. - Foto: TT
Valfridsson och Regnér skriver hos DN.
2 av 6
Valfridsson och Regnér skriver hos DN. - Foto: TT
Åsa Regnér.
3 av 6
Åsa Regnér. - Foto: Bertil Ericson/TT
Martin Valfridsson.
4 av 6
Martin Valfridsson. - Foto: TT
Vill hellre att svenskarna skänker till hjälporganisationer.
5 av 6
Vill hellre att svenskarna skänker till hjälporganisationer. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
För att minska antalet tiggare.
6 av 6
För att minska antalet tiggare. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nytt utspel: Så vill Socialdemokraterna minska antalet tiggare

Ministern skriver själv.


I en debattartikel på Dagens Nyheters debattsida skriver barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér och Martin Valfridsson, nationell samordnare för utsatta EU-medborgare, om hur man ska minska antalet utsatta EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige.

Bild: TT

Bland annat uppmanar man folk att skänka pengar till hjälporganisationer i Rumänien och Bulgarien, i stället för direkt. Man skriver att "de pengar som svenska folket vill avvara gör bäst nytta hos dessa organisationer" och fortsätter med att uppmana till att fortsätta skänka pengar "men låt oss göra det på ett sätt som leder till verklig varaktig förändring".

Bild: TT

I debattartikeln skriver de båda också om behovet att av regler och åtgärder för att få bort exploateringen av och våldet mot utsatta EU-medborgare i Sverige – och om hur det behövs regler och åtgärder även för att minska olovliga bosättningar.

Bild: TT

Dessutom skriver man om hur det behövs ökad samverkan i EU med Rumänien och Bulgarien "för förbättrade levnadsvillkor och tillgång till jobb, utbildning, bostad, hälso- sjukvård".

/
/
EU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!