Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mattias Karlsson anklagas för att vara maktgalen – skyller på hälsotillstånd

- 30/09/2015, 17:46 -
1 av 4

tt bild

JImmie Åkesson är sambo med Margaretas dotter Louise.
2 av 4

JImmie Åkesson är sambo med Margaretas dotter Louise.

tt bild

Larsson riktar nu hård kritik mot partiet.
3 av 4

Larsson riktar nu hård kritik mot partiet.

tt bild

Bland annat menar hon att ledningen bör bytas ut.
4 av 4

Bland annat menar hon att ledningen bör bytas ut.

tt bild

Jimmie Åkessons svärmor lämnar Sverigedemokraterna och kritiserar partitoppen. Mattias Karlsson svarar att det beror på hennes hälsotillstånd och en konflikt om pengar.

Margareta Larsson, Sverigedemokrat och Jimmie Åkessons svärmor, meddelade under onsdagen att hon avsäger sig sina politiska uppdrag men sitter kvar i riksdagen som politisk vilde.

Hon menar att partitoppen är maktgalen och anser att Richard Jomshof och Mattias Karlsson borde bytas ut.

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson menar däremot att bakgrunden till att hon bryter med partiet är Larssons hälsotillstånd och en ekonomisk konflikt.

– Mycket talar för att den egentliga bakgrunden till anklagelserna är Margaretas hälsotillstånd och det faktum att finns personer i Margaretas närhet som befinner sig i en ekonomisk konflikt med partiet. Att kommentera saken på djupet blir därför problematiskt ur såväl juridiskt hänseende som ur integritetssynpunkt, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Mattias Karlsson slår också ifrån sig anklagelserna om att han och ledningen är maktgalna och att det finns ett motstånd inom partiet.

– I varje större organisation finns det naturligtvis enskilda individer som är missnöjda med hur olika saker fungerar. Bilden som förmedlas i Expressen av att det skulle finnas ett utbrett missnöje med partiledningen är dock ingenting jag känner igen. Jag får direkt motsatta signaler och har intrycket av att såväl medlemmar som anställda och politiker här på kansliet på det hela taget är väldigt nöjda med den riktning partiet har valt gällande politik och organisationsutveckling, säger Karlsson.