Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför uttalar sig inte Stefan Löfven om terrorhotet mot Sverige

- 19/11/2015, 12:01 -
1 av 3

tt bild

2 av 3

Faksimil Facebook

Mutar Muthanna Majid jagas just nu i Sverige och Norge.
3 av 3

Mutar Muthanna Majid jagas just nu i Sverige och Norge.

expressen

Terrorhot mot Sverige. Men Stefan Löfven är märkbart tyst. Nyheter24 har tagit reda på vad som händer egentligen.

Under onsdagen höjde Säpo terrorhotnivån i Sverige, och bedömer nu att risken att någon eller några har avsikt och förmåga att begå terrordåd i Sverige är hög. Men samtidigt får Sveriges statsminister Stefan Löfven kritik för att han inte uttalar sig tillräckligt mycket, och varför han inte ens befinner sig i Sverige.

Stefan Löfven har varit på Malta där ett toppmöte om flyktingkrisen hålls. Därifrån har inga uttalanden gjorts.

Inte ens på Facebook uttalar sig Löfven, som annars är en flitig uppdaterare på sociala medier. Det senaste Löfven skrev på Facebook var en grattishälsning till svenska fotbollslandslaget efter segern mot Danmark.


När Nyheter24 ringer upp statsministerns stab för att få reda på varför Löfven är så pass osynlig får vi mycket kortfattade svar.

– Det är ansvarig minister som ansvarar för detta, säger Löfvens pressekreterare Anne Ekberg till Nyheter24. Hon syftar då på inrikesminister Anders Ygeman, som fått svara på de flesta av medias frågor under de senaste dagarna.

Men borde inte han som statsminister också uttala sig?

– Det kommer nog tillfällen framöver för det.

Under torsdagen kom uppgifter på att Löfven kallar till pressträff klockan 14.30 i Rosenbad.