Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mattias Karlsson ryter ifrån mot kritiken: "Inga DDR-fasoner"

- 27/11/2015, 14:35 -

Nu svarar SD-toppen på kritiken från före detta ungdomsförbundsordföranden. "Det är snarare han som har en febläss för totalitära idéer".

Tidigare på fredagen riktades det skarp kritik mot Sverigedemokraternas ledning under partiets landsdagar som nu pågår i Lund. Bland annat ifrågasatte flera ledamöter varför ungdomsförbundet SDU hade kickats ut ur partiet utan stämmobeslut. Nu svarar partiets gruppledare i Riksdagen, Mattias Karlsson, på kritiken.

– Vi kan inte sitta och vänta in alla beslut till landsdagarna, säger Karlsson till Nyheter24.

Varför inte?

– Vi kände att vi var tvungna att handla snabbt och resolut och det var det vi gjorde.

En av de starkaste kritikerna mot ledningen var före detta SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand, som kallade partistyrelsens handlande för "DDR-liknande utrensningsmetoder". Men Mattias Karlsson håller inte med.

– Vi måste själva kunna välja vilka som ska vara en del av vår organisation och vilka som inte ska vara det. Det är inga DDR-fasoner, så funkar det i alla demokratiska organisationer.

Så du har inte mycket till övers för det uttalandet?

– Ska man se vilka Gustav Kasselstrand har samarbetat med verkar det snarare som att det är han som har en febläss för totalitära idéer, säger Karlsson.