Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkesson vill kunna kasta ut flyktingar som fått uppehållstillstånd

Jimmie Åkesson vill kunna ompröva uppehållstillstånd.
1 av 3

Jimmie Åkesson vill kunna ompröva uppehållstillstånd.

TT

Det säger han i en intervju med Ekot.
2 av 3

Det säger han i en intervju med Ekot.

TT

:/
3 av 3

:/

TT

Nyheter | 05/12/2015 14:50

Jimmie Åkesson berättar att han tycker personer som fått uppehållstillstånd ska kunna bli av med det.

Att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill släppa in färre invandrare i landet är ingen nyhet. Nu säger han i en intervju med Ekot att han dessutom vill kunna dra tillbaka permanenta uppehållstillstånd för personer som fått det.

– I den situation vi befinner oss i nu, så kan det vara rimligt att man till exempel omprövar permanenta uppehållstillstånd för människor som uppenbarligen inte längre har skyddsbehov. Sedan om det är juridiskt möjligt det vet inte jag, det får utredas, säger Åkesson och fortsätter:

– Men det jag däremot tycker är att om man har fått ett permanent uppehållstillstånd på falska eller felaktiga grunder, då ska det kunna omprövas.

Han säger att till exempel personer som ljugit om sin identitet borde kunna få sina uppehållstillstånd omprövade.

När han får frågan om hur gamla uppehållstillstånd som ska kunna testas kan han inte svara.

– Jag har inte tagit ställning till det utan där gäller väl samma sak som i samhället i övrigt att har man fått någon förmån på falska grunder så ska det kunna omprövas, säger han, skriver Sveriges Radio.