Jimmie Åkesson på sitt sommartal i i Sölvesborg.
Jimmie Åkesson på sitt sommartal i i Sölvesborg. - Foto: tt bild

Här spelar Jimmie Åkesson live på rockbar i Stockholm

Trevligt sällskap och mysig stämning räckte inte. När Jimmie Åkesson och hans kompisar besökte baren Harry B James bestämde de sig för att gå upp och spela. Men pubens bandbokare är inte speciellt glad över tilltaget.


Besökarna på rockbaren Harry B James i centrala Stockholm fick sig en minst sagt oväntad musikunderhållning på onsdagskvällen. Upp på scen kom nämligen Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Tillsammans med popgruppen Bedårande Barn ska Jimmie ha rivit av en låt.

– Detta var inte på något sett ett planerat inslag för kvällen utan en händelse som uppstod genom spontanitet. Min uppfattning är att det var ett uppskattat inslag och stora delar av de som var på plats befann sig framför scenen när låten genomfördes, skriver Sverigedemokraternas vikarierande presschef Henrik Gustafsson i ett mejl till Nyheter24.

Men på Harry B James är man inte riktigt lika nöjda med Jimmie Åkessons upptåg.

– Han var här som gäst som jag förstått det, han var absolut inte bokad för att spela här, säger Ove Idestål, bandbokare på Harry B James till Nyheter24.

Idestål menar att Jimmie Åkesson och hans sällskap måste ha tagit kontakt med ljudteknikern och bett om att få köra en låt, och han beklagar om någon gäst tagit illa upp.

– Vi säger inte nej till någon, oavsett utseende, färg, läggning, politiska åsikter. Sen är det beklagligt om folk reagerar på att de går upp och kör en låt, det var absolut inget planerat.

Det är inte första gången Jimmie Åkesson vill visa att han kan spela piano. När han höll sommartal i Sölvesborg i somras inledde han med att spela en stump. Och redan förra året kunde Nyheter24 publicera en unik video där Jimmie Åkesson spelar piano och sjunger Ultima Thules låt Fädernesland:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.