Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här spelar Jimmie Åkesson live på rockbar i Stockholm

1 av 2

twitter

Jimmie Åkesson på sitt sommartal i i Sölvesborg.
2 av 2

Jimmie Åkesson på sitt sommartal i i Sölvesborg.

tt bild

Nyheter | 17/12/2015 12:26

Trevligt sällskap och mysig stämning räckte inte. När Jimmie Åkesson och hans kompisar besökte baren Harry B James bestämde de sig för att gå upp och spela. Men pubens bandbokare är inte speciellt glad över tilltaget.

Besökarna på rockbaren Harry B James i centrala Stockholm fick sig en minst sagt oväntad musikunderhållning på onsdagskvällen. Upp på scen kom nämligen Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Tillsammans med popgruppen Bedårande Barn ska Jimmie ha rivit av en låt.

– Detta var inte på något sett ett planerat inslag för kvällen utan en händelse som uppstod genom spontanitet. Min uppfattning är att det var ett uppskattat inslag och stora delar av de som var på plats befann sig framför scenen när låten genomfördes, skriver Sverigedemokraternas vikarierande presschef Henrik Gustafsson i ett mejl till Nyheter24.

Men på Harry B James är man inte riktigt lika nöjda med Jimmie Åkessons upptåg.

– Han var här som gäst som jag förstått det, han var absolut inte bokad för att spela här, säger Ove Idestål, bandbokare på Harry B James till Nyheter24.

Idestål menar att Jimmie Åkesson och hans sällskap måste ha tagit kontakt med ljudteknikern och bett om att få köra en låt, och han beklagar om någon gäst tagit illa upp.

– Vi säger inte nej till någon, oavsett utseende, färg, läggning, politiska åsikter. Sen är det beklagligt om folk reagerar på att de går upp och kör en låt, det var absolut inget planerat.

Det är inte första gången Jimmie Åkesson vill visa att han kan spela piano. När han höll sommartal i Sölvesborg i somras inledde han med att spela en stump. Och redan förra året kunde Nyheter24 publicera en unik video där Jimmie Åkesson spelar piano och sjunger Ultima Thules låt Fädernesland: