Fredag 23 Apr
Stockholm

Jimmie Åkesson: "Moderaternas flyktingpolitik liknar vår egen"

SD kan gå med på en borgerlig budget.
1 av 3
SD kan gå med på en borgerlig budget. Foto: tt bild
Åkesson meddelar det så länge den innehåller flyktingpolitiken som M har fört.
2 av 3
Åkesson meddelar det så länge den innehåller flyktingpolitiken som M har fört. Foto: tt bild
En politik som liknar Sverigedemokraternas egna hävdar Åkesson.
3 av 3
En politik som liknar Sverigedemokraternas egna hävdar Åkesson. Foto: tt bild

Under onsdagen gick Jimmie Åkesson ut och berättade att Sverigedemokraterna kan stödja en borgerlig budget. Så länge den innehåller en flyktingpolitik som går SD i hand.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blev intervjuad av Sveriges Radio berättade han att partiet är redo att göra nästan allt för att störta den sittande regeringen. Någonting som Nyheter24 skrivit om tidigare.

Nu går han ännu längre. Till och med att stödja en borgerlig budget. Så länge den innehåller en moderat flyktingpolitik. En politik som påminnner mycket om Sverigedemokraternas egen, menar Åkesson.

– Vi har tidigare försökt få Moderaterna att försöka fälla regeringen och försöka få en annan budget, säger Jimmie Åkesson till Sveriges Radio.

Åkesson kallar en tänkbar regering för "mitten-höger-regering" ledd av Moderaterna. Det återkommer om och om igen att det bygger på migrationspolitiken.

Tidigare har partierna sagt nej. Åkesson menar att genom att samarbeta med Sverigedemokraterna kan de borgerliga partierna få igenom det de lovat väljarna, rapporterar Sveriges Radio.

Hör hela intervjun med Åkesson i Studio Ett här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela