Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
768
reaktioner idag

Moderaterna tar väljare från SD: "Vi har tagit tag i invandringsfrågan"

Moderaterna växer – på bekostnad av Sverigedemokraterna. Enligt Tomas Tobé är det en naturlig följd av att Moderaterna blivit bättre i invandringsfrågan.

Moderaterna ökar i ny undersökning. Samtidigt minskar Sverigedemokraterna.

I dag publicerades ännu en mätning där Moderaterna ökar och Sverigedemokraterna minskar. Den här gången var det TV4 och Novus som tydligt visar att SD-väljare överger Jimmie Åkessons parti till förmån för Moderaterna, som nu går om Socialdemokraterna och blir största parti.

– Det är givetvis glädjande att se att Moderaterna är största parti och även att Allianspartierna har ett övertag i opinionen, men det är inget valresultat. Men vi ökar mycket bland unga väljare, och jag tror det är för att vi ses som framtidsinriktade. Samtidigt har Moderaterna tagit tag i invandringsfrågan, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé till Nyheter24 i dag.

Ni plockar väljare från Sverigedemokraterna, hur ser du på det?

– Det är många som tycker att Sverige måste få bättre ordning på invandringsfrågan. Men det behövs också en ny integrationspolitik, eftersom många unga och nyanlända har svårt att få sitt första jobb.

Moderaterna ökar, samtidigt står de andra Allianspartierna still. Hur ser du på det?

– Vi hade möte med samtliga partiledare och partisekreterare nu i veckan, och det känns som att det finns en positiv stämning inom Alliansen. Vi vill inleda ett arbete med att återta regeringsmakten 2018. Det viktigaste är ju att Alliansen växer, och jag är övertygad om att de övriga partierna kommer att öka också, säger Tomas Tobé till Nyheter24.

Kan du tänka dig att rösta på Moderaterna?

Mer:

Den svenska sjukvården suger