Torsdag 5 Aug
Stockholm

Jimmie Åkesson: "Jag trodde att vi skulle tappa fler väljare"

Åkesson trodde att raset skulle vara större.
1 av 4
Åkesson trodde att raset skulle vara större. Foto: TT / Emojipedia
Han trycker nu på att M måste börja samarbeta med SD.
2 av 4
Han trycker nu på att M måste börja samarbeta med SD. Foto: TT
För att få migrationspolitiken att gå igenom.
3 av 4
För att få migrationspolitiken att gå igenom. Foto: TT
Åkesson säger att SD fortfarande är starka.
4 av 4
Åkesson säger att SD fortfarande är starka. Foto: tt bild

Åkesson säger att Sverigedemokraternas nedgång var väntad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en intervju med Aftonbladet pratar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson om den nedåtgående trenden gällande partiet i opinionsundersökningar.

– Möjligen är jag förvånad att tillbakagången inte varit större. Jag har sagt i ganska många år att förr eller senare så kommer andra partier att ta efter oss och lägga förslag i vår riktning när det gäller invandringspolitiken, vilket varit vårt mål. Då kommer vi att på kort sikt se en liten nedgång, säger Åkesson till Aftonbladet.

Sverigedemokraternas tillväxt har varit en historisk uppgång. Åkesson ser det alltså som en naturlig del att det kommer en nedgång. Åkesson går också till motattack mot Moderaterna.

– För några månader sedan kallade Moderaterna oss för främlingsfientliga. Och nu säger de samma saker själva som vi sa då, det är klart att det långsiktigt stärker vår sak.

Åkesson menar starkt att Moderaterna måste rikta sinna blickar mot Sverigedemokraterna för att få sina skärpningar igenom. Moderaternas Anna Kinberg Batra har sagt länge att hon och hennes parti inte är intresserade av ett samarbete.

Kommentera
Kopiera länk
Dela