Paula Bieler är SD:s jämställdhetspolitiska talesperson.
1 av 3
Paula Bieler är SD:s jämställdhetspolitiska talesperson. - Foto: Claudio Bresciani / TT / Claudio Bresciani/TT
Hon vill att fler bär pepparspray.
2 av 3
Hon vill att fler bär pepparspray. - Foto: Claudio Bresciani / TT / Claudio Bresciani/TT
Flickor så unga som 15 år ska med målsmans tillstånd kunna ha pepparspray.
3 av 3
Flickor så unga som 15 år ska med målsmans tillstånd kunna ha pepparspray. - Foto: BJÖRN LINDGREN /TT Nyhetsbyrån

​Sverigedemokraterna vill låta unga flickor bära pepparspray

Flickor så unga som 15 år gamla ska kunna bära pepparspray – det föreslår Sverigedemokraterna.


Att bära pepparspray i Sverige i dag kan vara ett brott mot vapenlagen, så vida det inte rör sig om så kallad försvarsspray, en mildare variant som kan köpas på nätet.

Men nu vill Sverigedemokraterna lätta på reglerna, och låta flickor så unga som 15 år bära pepparspray, skriver Expressen.

SD menar att förlaget kommer som en följd bland annat av de uppmärksammade händelserna i Kungsträdgården somras, där flera unga kvinnor antastades och tafsades på.

– Dels för att den ökade otryggheten har en direkt påverkan på kvinnors liv, även om de inte direkt drabbas av våld. Dels har vi sett en ny våg av övergrepp riktade just mot kvinnor, där män i grupp går till attack, säger SD:s jämställdhetspolitiska talesperson Paula Bieler till Expressen.

Dock menar SD att det ska krävas registrering, och att det kommer behövas målsmans tillstånd för unga tjejer att ha pepparspray.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger Ekot.

SAS skilsmässnota kan kosta över miljarden

Krisdrabbade SAS står inför en dryg skilsmässonota. Separationen från flygbolagsalliansen Star Alliance kan kosta minst 260 miljoner kronor. Ovanpå det landar en miljardsmäll för jurister och rådgivare, rapporterar norska medier.

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Den brittiska livsmedelsjätten Unilever, som bland annat äger den tidigare svenska glasstillverkaren GB, ska kapa 7 500 jobb och stycka upp verksamheten.

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag mer hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.