Miljöpartisten fick nog av folk som klagade.
1 av 2
Miljöpartisten fick nog av folk som klagade. - Foto: Malmö Stad/tt
Då ville han gå och ladda sitt gevär.
2 av 2
Då ville han gå och ladda sitt gevär. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Miljöpartist tröttnade på att folk klagade: "Känner för att ladda ett gevär"

När de boende i Limhamn samlade in en protestlista mot kommunens planer att bygga om en väg fick miljöpartisten Anders Törnblad nog. "Jag känner för att ladda ett gevär", skrev han i ett mycket hotfullt blogginlägg.


Under lång tid har invånarna i Limhamn i Skåne klagat över trafiken i kommunen, och att politikerna borde agera. Och nyligen skrev 1 150 personer på en namnlista mot kommunens föreslagna förändringar av en tungt trafikerad väg. Men miljöpartisten Anders Törnblad, tekniska nämndens förste vice ordförande, ville inte lyssna. Istället uttryckte han sig mycket hotfullt på sin privata blogg.

”När välmående Limhamnsbor gnäller över att deras landsvägsliknande utfart ska bli smalare för att gående ska få mer plats, så känner jag för att ladda ett gevär”, skrev han på sin blogg, enligt Skånska Dagbladet.

Och Törnblad försvarar sig med att han tyckte att invånarna betedde sig illa.

– Även Limhamns-borna bör ta sin del av ansvaret för klimatfrågan. Det var därför jag skrev blogginlägget, menar Anders Törnblad till Skånska Dagbladet.

Törnblad har nu tagit bort blogginlägget och skrivit en ursäkt på sin blogg.

”Jag ber utan förbehåll om ursäkt till alla Limhamns-bor och bilister och till de partivänner som får lida för mina dumheter. Våldsretorik är aldrig okej”, skriver han i ett blogginlägg som postades på tisdagsförmiddagen.

/
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.