1 av 2
- Foto: tt
2 av 2
- Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT

Nu kan vem som helst ringa till ministern och prata om vad som helst

Har du någonsin varit sugen på att snacka lite med gymnasieministern? Då är det här numret du ska använda dig av.


Sverige har som första land i världen fått ett alldeles eget telefonnummer, där vem som helst kan signa upp och bli uppringd av vem som helst, när som helst. Projektet är en idé från Svenska Turistföreningen, och tanken är att folk här i Sverige ska kunna bli uppringd och berätta om hur nice Sverige är.

Telefonnumret har blivit en succé. Hittills har tusentals anmält sig, och nu har tjänsten fått sin första minister. Från och med i dag kan vem som helst som befinner sig utanför Sverige ringa +46 771 793 336 och prata med gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic, eller med någon av de andra tusentals svenskar som anmält sig.

– Jag tycker den här kampanjen är briljant och jag vill bidra och visa varför Sverige är ett av världens mest fantastiska och konkurrenskraftiga länder, säger Hadzialic till Nyheter24.

Har någon ringt dig?

– Nej, jag väntar fortfarande på mitt första samtal.

Vad vill du berätta om Sverige när någon ringer och frågar?

– Vi har bra levnadsförutsättningar med vår jämlikhet och den svenska modellen. För det andra hade jag velat lyfta Sverige som land, från norr till söder med natur och kultur. Och i och med att jag är från västkusten hade jag nog lyft fram det extra, med vackra stränder och havet.

Vill du har mer information om kampanjen? Kolla här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.