Söndag 5 Dec
Stockholm

Åkesson är helt övertygad om att Moderaterna kommer vilja samarbeta

Jimmie Åkesson tror att Moderaterna kommer vara redo för ett samarbete med SD efter valet.
1 av 3
Jimmie Åkesson tror att Moderaterna kommer vara redo för ett samarbete med SD efter valet. Foto: TT
Fast Anna Kinberg Batra säger att hon tänker fortsätta sammarbeta med Alliansen.
2 av 3
Fast Anna Kinberg Batra säger att hon tänker fortsätta sammarbeta med Alliansen. Foto: TT
Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare.
3 av 3
Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare. Foto: TT

Moderaternas Anna Kinberg Batra säger nej gång på gång. Men Jimmie Åkesson vägrar ge upp drömmen om en regering med SD och M.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ser en framtid med Moderaterna och Kristdemokraterna, det säger han i en intervju med Aftonbladet.

Som vanligt påpekar han att Moderaterna kopierar Sverigedemokraternas politik. Men SD-ledaren är inte den som blir sur för att någon härmas, nej han ser i stället en framtid med Moderaterna och Kristdemokraterna vid sin sida.

– Jag ser det som ganska naturligt att det är där det hamnar. Allt tyder på att flykting- och integrationspolitiken kommer att fortsätta dominera hela vägen fram till valet. Då blir det gamla allianserna mer onaturliga, säger Åkesson till Aftonbladet.

Han säger att det är möjligt med ett samarbete redan 2018, men ser förstås ett litet problem med att Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra säger att hon vill regera med Alliansen.

Men även om Moderaterna säger att de inte är intresserade tror han på ett samarbete.

– Ingenting tyder på att man kommer kunna bilda en majoritetsregering med Alliansen. Och vi kommer inte vara något mähä till dem utan att få någonting tillbaka. Förr eller senare måste man blanda in oss eller S i regeringsunderlaget, säger Åkesson till Aftonbladet, och fortsätter:

– Jag inbillar mig att moderata väljare och lokala företrädare, bortsett från partiledningen, föredrar oss före S om det blir skarpt läge. Det borde man förstå också i M-ledningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela