1 av 2
- Foto: Jessica Gow/TT
2 av 2
- Foto: Jessica Gow/TT

Moderaterna: Straffa flyktingbarn som inte sköter sig

Flyktingbarn som inte sköter sig ska kunna förbjudas gå ut eller idrotta, menar Moderaterna i Höganäs.


Ställ hårdare krav på flyktingbarn – det kräver nu Moderaterna i Höganäs i Skåne. Anledningen ska vara att man anser att många flyktingbarn misskött sig och att incidenterna på HVB-hemmen blivit för många.

– Ibland krävs det lite tough love. Det är inte bara låt gå. Det gör inga bra ungdomar av det. Det är vår skyldighet att vara tydliga, annars kommer vi att skapa medborgare som har en gränslöshet, säger Peter Schölander, kommunstyrelsens ordförande i Höganäs, till Sveriges Radio.

Till exempel vill Moderaterna i Höganäs kunna säga åt barnen att de inte får gå ut, att man får sitt busskort indraget eller att man inte får hålla på med idrott.

– Gör man något dumt så blir kanske konsekvensen att man inte får gå ut en kväll eller man får inte vara ute så länge som man tänkt sig. Eller någonting annat som uteblir, säger Peter Kovacs, också ordförande i kommunstyrelsen, till Sveriges Radio.

På tisdagen kom ett annat förslag från Moderaterna, som gick ut på att ensamkommande barn som inte har ID ska klassas som vuxna. Läs mer om det här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.