Onsdag 28 Jul
Stockholm

Moderaterna: Straffa flyktingbarn som inte sköter sig

1 av 2
2 av 2

Flyktingbarn som inte sköter sig ska kunna förbjudas gå ut eller idrotta, menar Moderaterna i Höganäs.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ställ hårdare krav på flyktingbarn – det kräver nu Moderaterna i Höganäs i Skåne. Anledningen ska vara att man anser att många flyktingbarn misskött sig och att incidenterna på HVB-hemmen blivit för många.

– Ibland krävs det lite tough love. Det är inte bara låt gå. Det gör inga bra ungdomar av det. Det är vår skyldighet att vara tydliga, annars kommer vi att skapa medborgare som har en gränslöshet, säger Peter Schölander, kommunstyrelsens ordförande i Höganäs, till Sveriges Radio.

Till exempel vill Moderaterna i Höganäs kunna säga åt barnen att de inte får gå ut, att man får sitt busskort indraget eller att man inte får hålla på med idrott.

– Gör man något dumt så blir kanske konsekvensen att man inte får gå ut en kväll eller man får inte vara ute så länge som man tänkt sig. Eller någonting annat som uteblir, säger Peter Kovacs, också ordförande i kommunstyrelsen, till Sveriges Radio.

På tisdagen kom ett annat förslag från Moderaterna, som gick ut på att ensamkommande barn som inte har ID ska klassas som vuxna. Läs mer om det här.

Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela