Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Romson och Fridolin i brev till miljöpartister: "Vi accepterar aldrig extremism"

- 21/04/2016, 15:10
1 av 4

TT

2 av 4

TT

3 av 4

TT

4 av 4

TT

Miljöpartiet går nu ut och försöker reda ut krisen för sina medlemmar.

Miljöpartiet befinner sig just nu i den kanske största kris partiet någonsin gått igenom. På bara en vecka har två höga företrädare för partiet fått lämna sina uppdrag, och till råga på det försade sig språkröret Åsa Romson i TV tidigare i veckan och kallade 11 september-attackerna 2001 för "olyckor".

Och nu skriver språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin ett öppet brev till medlemmarna, för att kommentera krisen och all den dåliga publicitet partiet fått senaste veckan.

"Det har uppstått tvivel kring våra värderingar", skriver Romson och Fridolin i brevet, som bland annat tar upp Mehmet Kaplans jämförelse mellan Tyskland på 30-talet och dagens Israel, och kallar de en "illa vald jämförelse".

Man kommenterar också kritiken mot partiet för att man haft nära kopplingar till extremister.

"Människor med alla bakgrunder och religioner ska känna sig välkomna. Men vi accepterar aldrig extremism", skriver man i brevet.

Nu ska en intern kanslichef reda upp hur partiet jobbar för att liknande saker inte ska hända igen, och för att MP ska få bättre rutiner gällande hur man jobbar med media.

"Det är nu upp till oss att förtjäna det förtroendet våra väljare gav oss. Det är vi helt övertygade om att vi som parti klarar", skriver språkrören.

Läs brevet i sin helhet här (länk till Miljöpartiets hemsida)

Har du förtroende för Miljöpartiet?