Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårda kritiken: "Miljöpartiet har blivit en arena för islamister"

- 24/04/2016, 21:52
Nalin Pekgul menar att MP blivit en arena för islamister.
1 av 4

Nalin Pekgul menar att MP blivit en arena för islamister.

svt

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson.
2 av 4

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson.

TT

Mehmet Kaplan.
3 av 4

Mehmet Kaplan.

TT

Yasri Khan.
4 av 4

Yasri Khan.

tv4

Miljöpartiet måste ta itu med islamisterna inom rörelsen. Det menar nu Socialdemokraternas Nalin Pekgul.

Den senaste veckan har det blåst hårt runt Miljöpartiet. Först fick bostadsminister Mehmet Kaplan gå, efter att han synts på middag med högerextrema organisationen Grå Vargarna. Sen var det Stockholms-politikern Yasri Kahns tur. Han sa upp sig från alla sina uppdrag efter att ha vägrat ta en kvinnlig reporter i hand.

Nu riktas stenhård kritik mot partiet av Nalin Pekgul, socialdemokrat och Sveriges första muslimska riksdagsledamot. I en intervju i SVT:s Agenda berättar hon att Miljöpartiet har stora problem med islamister i sin rörelse.

– Just Miljöpartiet har under en lång tid blivit en arena för islamister att bli aktiva i, det är där de har varit starkast och mest framgångsrika på olika poster, säger Pekgul i intervjun.

Pekgul menar att islamister finns i hela den miljöpartistiska rörelsen, och att de har vänner i regeringskansliet som drivit deras frågor och fixat pengar till deras organisationer.

– Vissa inom miljöpartiet har varit öppna med att de vill ha egna banker och sjukhus, ha ett parallellsamhälle. De är inte intresserade av miljöpolitik för fem öre. Om man är islamist kan man inte representera demokratiska partier, då får man faktiskt gå till Sverigedemokraterna, sa Pekgul i Agenda.

Har du förtroende för Miljöpartiet?