Det är tuffa tider för Miljöpartiet.
1 av 3
Det är tuffa tider för Miljöpartiet. - Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT
Gustav Fridolin, MP-språkrör.
2 av 3
Gustav Fridolin, MP-språkrör. - Foto: TT
Språkrören verkar få stöd inom partiet, men väljarstödet är svagt för MP.
3 av 3
Språkrören verkar få stöd inom partiet, men väljarstödet är svagt för MP. - Foto: TT

Uppgifter: Miljöpartiet vill avsätta Fridolin och Romson

MP:s valberedning vill avsätta språkrören efter Mehmet Kaplan-skandalen. Problemet är att det inte finns någon bra ersättare för Gustav Fridolin.


SVT Nyheter har fått uppgifter om att Miljöpartiets valberedning kommit fram till att förtroendet för språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin är så lågt att de bör avsättas.

I nuläget finns det dock ingen manlig kandidat som kan ta över, rapporterar SVT Nyheter.

Under nästa vecka håller Miljöpartiet kongress och det är då valet för partiets språkrör äger rum. Både Fridolin och Romson har tidigare sagt att de vill sitta kvar – men att de ställer sina platser för förfogande.

SVT Nyheter har fått höra från källor att valberedningen önskar att Fridolin och Romson avsätts.

Romson har lägre förtroende än Fridolin. Men valberedningen menar att det är ett delat ansvar. Går ett språkrör ska det andra följa med.

Det kanske är på tiden att Miljöpartiet rycker upp sig eftersom deras senaste siffror i opinionsmätningarna har varit rekordlåga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.