Lördag 1 Okt
Stockholm

Därför vill Sjöstedt att alla med klimatångest röstar V i stället för MP

Jonas Sjöstedt är partiledare för Vänsterpartiet, så självklart tycker han V:s politik är bättre, och här förklarar han vad han tycker är den viktigaste skillnaden men V och MP i klimatfrågor.
1 av 2
Jonas Sjöstedt är partiledare för Vänsterpartiet, så självklart tycker han V:s politik är bättre, och här förklarar han vad han tycker är den viktigaste skillnaden men V och MP i klimatfrågor. Foto: Icon Photography / Pavel Koubek/TT
Språkrören för Miljöpartiet Gustav Fridolin och Åsa Romson.
2 av 2
Språkrören för Miljöpartiet Gustav Fridolin och Åsa Romson. Foto: TT

Vänsterledaren förklarar vad han tycker är den viktigaste skillnaden mellan Miljöpartiet och Vänsterpartiets politik.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vänsterpartiet håller i dagarna kongress i Örebro. Partiledaren Jonas Sjöstedt tycker att det viktigaste på kongressen är det nya ekologiskt-ekonomiska punktprogrammet som antagits, och miljöfrågan har varit het under de två första dagarna.

Men miljöfrågorna är starkt förknippade med Miljöpartiet, så varför ska en rösta på Vänstern klimatet är det viktigaste?

Bildkälla

– Därför att vi har den mest konkreta politiken, är V-ledarens svar på den frågan.

– Vi kopplar ihop miljö med makt och fördelning. Statliga företag ska tänka på klimatet, men vi är precis på väg att se regeringen göra bort sig och sälja kolet, säger Sjöstedt till Nyheter24.

Han menar att det krävs en omfördelning som MP inte vågar genomföra.

– Det finns ett tydligt samband mellan hur rik man är och hur mycket man förstör miljön. Låginkomsttagare är mer miljövänliga än höginkomsttagare och då måste man våga fördela om. Det vågar vi i Vänsterpartiet, jag tycker inte Miljöpartiet är lika tydliga, säger Sjöstedt.

Partiledaren sade också några hård ord om Sverigedemokraterna. Det kan du läsa om här.

Bryr du dig om miljön?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.