Margareta Larsson avslöjades i förra veckan ta ut full lön i riksdagen – fastän hon inte varit där sedan i september.
1 av 3
Margareta Larsson avslöjades i förra veckan ta ut full lön i riksdagen – fastän hon inte varit där sedan i september. - Foto: TT / TT
I september förra året lämnade hon sina uppdrag i riksdagen. Hon sa då att hon skulle bli politisk vilde, men hon har inte jobbat i riksdagen alls.
2 av 3
I september förra året lämnade hon sina uppdrag i riksdagen. Hon sa då att hon skulle bli politisk vilde, men hon har inte jobbat i riksdagen alls. - Foto: TT
Margareta Larsson är Jimmie Åkessons svärmor. Åkesson har bett henne lämna sin post.
3 av 3
Margareta Larsson är Jimmie Åkessons svärmor. Åkesson har bett henne lämna sin post. - Foto: TT

​Åkessons svärmor ljög – hade inte anmält sitt företag till riksdagen

Enligt nya uppgifter: Riksdagen kände inte till Margareta Larssons sidoverksamhet.


I förra veckan uppmärksammades att Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson inte hade varit i riksdagen sedan i september. Efter att hon valt att lämna Sverigedemokraterna har Margareta haft en plats i riskdagen som politisk vilde, mensedan september har hon alltså inte varit där. Ändå har hon fått full lön – på hela 62 400 kronor.

Till Aftonbladet, som gjorde avslöjande, ska hon ha sagt att hon hade anmält sin ayurvediska massageverksamhet till riksdagen – men nu tar hon tillbaka uppgiften.

– Jag har blandat ihop det. Jag fick läsa på Aftonbladet att det inte var gjort, det var en miss som jag har rättat till, säger hon till Aftonbladet.

Hon ursäktar anmälarfrånvaron med att det är “snurrigt ibland med saker.”

I helgen uppmanade Jimmie Åkesson sin svärmor att lämna riksdagen, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!