Det går inte speciellt bra nu Kent.
1 av 4
Det går inte speciellt bra nu Kent. - Foto: TT
Planen var att dra in massa pengar – i stället har Ekeroth gått back.
2 av 4
Planen var att dra in massa pengar – i stället har Ekeroth gått back. - Foto: TT
Martin Kinnunen var skeptisk till hela grejen.
3 av 4
Martin Kinnunen var skeptisk till hela grejen. - Foto: TT
Jimmie tyckte att Ekeroth skulle göra något med "svältande barn".
4 av 4
Jimmie tyckte att Ekeroth skulle göra något med "svältande barn". - Foto: TT

Ekeroth ville tjäna miljoner på järnrörsskandalen – får betala i stället

Nu avslöjar Expressen att Sverigedemorkaternas Kent Ekeroth hade planer på att bli svinrik på filmen där han och hans kompisar trakasserar folk på stan. Men det gick så där...


Hösten 2012 skakades Sverigedemorkaterna av järnrörsskandalen, där höga företrädare för partiet springer runt i centrala Stockholm och trakasserar folk. Bland annat kallades komikern Soran Ismail för "babbe" och en ung kvinna kallades "liten hora" av SD:s Eric Almqvist.

Filmade allting gjorde SD-toppen Kent Ekeroth. Filmen läcktes sedan till Expressen och blev en stor nyhet. Och i dag avslöjar Expressen att Ekeroth trodde att han skulle kunna tjäna "miljoner" på filmen, eftersom han hade upphovsrätt.

Men inte ens partiledaren Jimmie Åkesson trodde på att Ekeroth hade någon chans att vinna, men att den stora exponeringen kunde göra det värt att driva process mot Expressen. Han menade också att Ekeroth skulle ägna sig åt "svältande barn" för att få upp förtroendet bland allmänheten.

”Kent kan göra något gott för ev ekonomisk ersättning (svältande barn etc)”, skriver Åkesson i ett mejl i februari 2013.

Och SD-toppen Martin Kinnunen tyckte inte heller att det var något att satsa på:

”Inget att vinna för partiet. Kommer skapa mycket uppmärksamhet för en händelse som vi inte vill associeras med. Tror vi hamnar på minus även om kent skulle vinna efter en massa processer. Detta handlar bara om att kent är sur och vill ge igen", skriver han i ett mejl, enligt Expressen.

Och nej. Det blev inga miljoner till Kent Ekeroth. I stället går han ordentligt back. Tidigare i år beslutades det att Ekeroth ska betala 80 000 kronor till SVT efter att ha förlorat en process gällande filmen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!