Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här havererar Jimmie Åkessons tal: "Har ni inte hört någonting jag sagt?"

- 04/06/2016, 10:36
1 av 2

TT/Nyheter24

2 av 2

Nyheter24

Det där med tekniken är inte alltid lätt – det fick Jimmie Åkesson lära sig när han skulle tala via länk.

Nästan 800 sverigedemokrater samlas i helgen i Västerås, för att ha utvecklingskonferens. Och en av de fetaste punkterna på schemat var inledningstalet av partiledaren Jimmie Åkesson.

Men på grund av en familjeangelägenhet så kunde Åkesson inte vara med på konferensen, och fick i stället hålla sitt tal på storbildskärm via Skype. Tanken var att allt skulle funka helt strulfritt, men… det havererade fullständigt.

Redan efter någon minut började ljudet brytas, och Åkessons tal blev allt svårare att höra. Det blev extra tydligt när Åkesson skulle prata om SD:s opinionssiffror.

– Vi såg ju den här undersökningen från Statistiska Centralbyrån, som kom nu i veckan. A.. ari…menåh.. hub.. bud.. mitt… umbun, sa Jimmie Åkesson om den senaste mätningen, där partiet backade 2,6 procentenheter.

– Det här är ju ett skämt, viskade en missnöjd besökare i kongresshallen, samtidigt som folk började höja sina röster mot skärmen.

Åkesson lyckades då få upp stämningen en smula, när han förstod att tekniken svek honom.

– Hörs det dåligt? Har ni inte hört någonting av vad jag sagt? Ni har bara sett att munnen rört sig. Och nu bara skrattar ni, jag vet inte om ni skrattar med mig eller åt mig, sa Åkesson då, och rev ner stora applåder och skratt.