Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här poserar SD-politikern med lejonet han skjutit : "Köttet var underbart"

- 21/06/2016, 08:38 -
Angelo Vukasovic har varit i Sydafrika och jagat.
1 av 8

Angelo Vukasovic har varit i Sydafrika och jagat.

Faksimil Facebook

Han har fått stark kritik på Facebook.
2 av 8

Han har fått stark kritik på Facebook.

Men själv menar han att han har stor respekt för djuret.
3 av 8

Men själv menar han att han har stor respekt för djuret.

Jepp.
4 av 8

Jepp.

5 av 8

Facebook

6 av 8

Facebook

7 av 8

Facebook

8 av 8

Facebook

Att troféjaga i Sydafrika är helt rätt och riktigt, anser sverigedemokraten. Men alla verkar inte hålla med.

De flesta av oss minns lejonet Cecil, som sköts förra sommaren i Zimbabwe. Fallet rörde upp mycket känslor och skapade en stor debatt om troféjakt. Amerikanen Walter Palmer, som sköt Cecil, blev starkt kritiserad världen över. Och nu verkar det som att Sverige fått en helt egen Walter Palmer.

Det är Angelo Vukasovic, kassör för Sverigedemokraterna i Nässjö, vars blider just nu sprids på nätet och skapar stor debatt. På en av bilderna poserar Vukasovic med ett stort lejon.

– 80 procent av alla djur jag skjutit har jag ätit, även lejonet på bilden. Det godaste kött jag har ätit, och kommer att äta, är giraff, säger han till Aftonbladet.

Enligt Vukasovic ska bilderna tagits under en jaktresa till Sydafrika.

– Jakten på vissa djur gynnar folket och gynnar även djuret. Förut var det förbjudet att jaga noshörning, nu plötsligt har de tillåtit det och det finns en anledning till det, säger han till Aftonbladet. Samtidigt menar han att det är okej att jaga för att djuren inte ska svälta.

Men alla verkar inte hålla med Vukasovic om det ädla i att jaga storvilt i Sydafrika. Under en av bilderna, där SD-politikern poserar med ett stort lejon, finns flera arga kommentarer.

Men Angelo Vukasovic verkar inte tycka att det finns något problem: