Nya hårda lagar för flyktingar – men Sverigedemokraterna är inte nöjda

- 22/06/2016, 10:41 -
Kent Ekeroth är inte nöjd med lagarna.
1 av 2

Kent Ekeroth är inte nöjd med lagarna.

TT

Han vill att Sverige går ännu längre.
2 av 2

Han vill att Sverige går ännu längre.

BJÖRN LINDGREN /TT Nyhetsbyrån

Nya lagarna har klubbats igenom. Men SD vill gå ännu längre. "Vi vill ha NOLL invandring", säger Kent Ekeroth.

På tisdagseftermiddagen blev det till slut klart. De omdiskuterade nya hårda reglerna för invandring röstades igenom i riksdagen med en ordentlig majoritet.

De nya reglerna innebär bland annat att det blir svårare för nyanlända att återförenas med sina mammor, pappor, syskon och barn och älskade, och att den som får uppehållstillstånd inte vet om hen får stanna.

Många har varit mycket kritiska mot de nya lagarna, bland annat skrev Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt så här på Twitter i går:

Men om du frågar Sverigedemokraterna så är det här långt ifrån tillräckligt.

"Så om jag fått allting rätt nu. Regeringen har alltså idag klubbat igenom asylregler som är 100 ggr hårdare än de SD någonsin velat ha", skriver användaren @Jon_Brenelli på Twitter. Men svaret från Sverigedemokraternas toppolitiker Kent Ekeroth visar på att SD är långt ifrån klara med sin politik.

Och till Nyheter24 säger Kent Ekeroth att man har en "nollvision" när det gäller invandringen, något som också står i Sverigedemokraterna vårbudget, där man räknar med att kunna visa upp minussiffror i invandringen med SD:s politik.

– Det är SD:s politik och hållning. Vi vill ha noll asyl- och anhöriginvandring. Det som röstades igenom i går är ett steg på vägen men inte tillräckligt. Dessutom vill vi ha återvandring så netto skulle troligen bli negativt, vilket vi även skrev om i vår vårbudget, säger Kent Ekeroth till Nyheter24.

Sverigedemokratenas Kent Ekeroth.

Ekeroth fortsätter:

– Återvandringen sker genom höjda återvandringsbidrag och åtstramningar i välfärdssystemen för icke-svenska medborgare. Kombinera det med vår politik att det tar 10 år att bli medborgare så kommer så att säga en hel del att återvända.