Vill Stefan Löfven att lagen om tillfälliga uppehållstillstånd tas bort om tre år? Det vill Johan Forssell ha svar på.
1 av 3
Vill Stefan Löfven att lagen om tillfälliga uppehållstillstånd tas bort om tre år? Det vill Johan Forssell ha svar på. - Foto: TT
Statsminister Stefan Löfven.
2 av 3
Statsminister Stefan Löfven. - Foto: TT
Johan Forssell är migrationspolitisk talesperson i Moderaterna.
3 av 3
Johan Forssell är migrationspolitisk talesperson i Moderaterna. - Foto: TT

M-toppen kräver svar av Löfven: Hur blir det med migrationspolitiken?

Regeringen har infört tillfälliga och hårdare migrationslagar. Men blir de kvar eller tas lagarna bort om tre år?


Regeringen skärpte nyligen reglerna för asylsökande kraftigt. En tillfällig lag gör det svårt för flyktingar att få stanna i Sverige och de som får vara kvar kommer endast få uppehållstillstånd som gäller i tre år.

Lagarna ska gälla under tre år – eller? Tja, det kan förstås förändras. Moderaterna vill se att lagarna bli permanenta, och enligt partiets migrationspolitiska talesperson Johan Forssell är inte regeringen och Socialdemokraterna tydliga med hur det kommer att bli.

– Inom Socialdemokraterna och regeringen säger man helt olika saker. Maria Ferm säger en sak, Morgan Johansson säger en annan och Stefan Löfven säger ingenting, säger Forssell till Nyheter24.

Nu vill moderaten ha ett svar från statsministern – kommer reglerna fortsätta gälla om tre år eller återgår Sverige till de gamla reglerna?

– Det är oansvarigt att inte ge ett besked. Det saknas långsiktighet, vi behöver politik som sträcker sig längre, säger Forssell och fortsätter:

– I dag är Socialdemokraternas dag på Almedalsveckan och nu borde han svara. Stefan Löfven säger att man inte ska väja för de svåra frågorna och nu måste han ge ett svar. Han behöver inte förklara i detalj, det räcker om han ger ett ja- eller nej-svar, säger Johan Forssell.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde lagarna bli permaneta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.