Richard Jomshof tycker Moderaternas utspel är kanon.
1 av 2
Richard Jomshof tycker Moderaternas utspel är kanon. - Foto: TT/Nyheter24
Richard Jomshof i Almedalen i somras.
2 av 2
Richard Jomshof i Almedalen i somras. - Foto: TT

Moderaternas nya hårda linje hyllas av SD: "Intressant samarbetspartner"

Moderaterna vill kartlägga papperslösa flyktingar. Det välkomnas av Sverigedemokraternas Richard Jomshof.


Tidigare i dag rapporterade Nyheter24 om att Moderaterna vill att sjukhus ska rapportera hur många papperslösa flyktingar de behandlar, för att få en uppfattning om hur många personer som rör sig i landet utan tillstånd.

– Man ska komma ihåg att det här är personer som inte har tillstånd att vara i Sverige och som inte följt svensk lag. Det är högst rimligt att vi skaffar oss kunskap om hur många de är, sa Moderaternas migrationspolitiske talesperson Johan Forssell till Nyheter24 då.

Nu hyllas förslaget av Sverigedemokraterna.

– Vi välkomnar att Moderaterna allt tydligare tar ställning för en sverigedemokratisk politik. Vi välkomnar också att Moderaterna allt tydligare tar avstånd från sin egen politik, en politik de drev igenom 2013 tillsammans med Miljöpartiet, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till Nyheter24.

Richard Jomshof menar också att Moderaternas nuvarande politik öppnar för ett samarbete mellan partierna, något som Sverigedemokraterna föreslagit tidigare.

– Om Moderaterna menar allvar och går från ord till handling stärker det naturligtvis framtida möjligheter för Moderaterna och Sverigedemokraterna att tillsammans ingå i en regering, säger Jomshof och menar att även Kristdemokraterna är "intressanta" i ett regeringsalternativ.

– Sverige är i behov av en kursändring och Moderaterna är skyldiga att ta ansvar för det samhälle de har varit med om att skapa under sina åtta år vid makten, säger Jomshof till Nyheter24.

Men Moderaterna lär inte vara speciellt sugna på idén. Senast i maj i år sa partiledaren Anna Kinberg Batra på partiets Sverigemöte att ett samarbete inte var aktuellt.

– De är inte en grund att bygga en regering på, i alla fall inte för oss, sa Anna Kinberg Batra då, enligt Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att M och SD kommer regera tillsammans?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.