Tisdag 28 Sep
Stockholm

8 saker Löfven borde kalla höstlovet istället

Nu blir det läslov! Men vad borde det heta istället?!
Nu blir det läslov! Men vad borde det heta istället?!. Foto: TT

Höstlov byter namn till läslovet. Men vad borde det ha hetat i stället? Nyheter24:s Karl Anders Lindahl har massa bra idéer!

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Mys-lov

I stället för att tycka att svenskarna ska sitta ner och läsa böcker en hel vecka kanske det vore mer realistiskt att bara säga: "mys på!". Det är ju på hösten vi älskar att mysa ner oss under filtar, koka te, kolla på film och vara sådär härligt lyckliga.

2. Ibiza-lov

ELLER! Så lägger Löfven några av sina budgetmiljarder på att skicka hela svenska folket till Ibiza! Vi tar en vecka där allt bara är gött och inga regler gäller. Regeringen får vara gästbartenders och sen chillar vi på playan hela dagarna. Vem sköter affärerna här hemma? VEM THE FUCK BRYR SIG?

3. Byta namn-lov

Att byta namn på saker verkar ju vara kärnan i hela regeringens politik, så varför inte fortsätta med det? Torsdag kan byta namn till onsdag, avocado kan få heta Börje och luvtröja får heta toalett i en vecka.

4. Tysta leken-lov

Eller så sitter vi och gör det vi svenskar kan allra bäst. Sitta och håller käften. 08:00 på måndag morgon går det ut ett meddelande som lyder "Tysta leken börjaaaaaaaaaar...... NU!" Sen får vi se vem som vinner.

5. Ost-lov

Att sitta och hålla tyst en vecka kanske inte är så lätt som det låter. Något måste man ju sysselsätta sig med. Då kan det ju passa bra att bara sitta och käka ost. Smält ost, hård ost, dessertost, ost på pizza. It's all good. Gör en insats Löfven, ge oss ett ostlov!

6. Käbbel-lov

Fast vi vet ju hur det kommer bli. Vi svenskar är inte så jäkla bar på att sitta och ha det trevligt tillsammans. Alltid är det någon som tar för mycket plats, luktar illa eller börjar spy ur sig ofräscha åsikter och skyller på åsiktskorridor så fort nån inte håller med. Det lär ju bara bli ett käbbel-lov av allting.

7. Lov-lov

Eller så bara skiter vi i allting och tar lov från att ha lov. Alla får en Netflix-prenumeration och fem påsar chips. Sen får alla bara chilla lite. Skulle också kunna heta...

8. Orka bry sig-lov

För spelar det någon roll vad ett lov heter om man har en politik som går ut på att byta namn på lov?

Vill du byta namn på allting?
Tack för din röst!
Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela