Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD om regeringens flyktingplan: "Kostsam och ansvarslös"

- 20/09/2016, 11:42
1 av 3

TT

2 av 3

TT

3 av 3

TT

Oscar Sjöstedt (SD) går till hård attack mot regeringen.

I dag presenterade regeringen sin budget för nästa år. Och som Nyheter24 redan skrivit om så kommer mycket pengar gå till integration och flyktingmottagande.

Magdalena Andersson presenterade budgeten tidigare i dag.

Nu uttalar sig Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt om regeringens nya budget. Han menar att finansminister Magdalena Andersson näst intill "slänger pengar i sjön" genom att satsa på etablering för nyanlända.

– Det är pengar som är verkningslösa. Vi ser hur regeringen lägger pengar på detta år efter år, men vi ser aldrig något resultat. Vi behöver andra grepp för att få arbetsmarknaden att funka, säger Oscar Sjöstedt till Nyheter24.

Vad kommer ni lägga fram för förslag som ni anser är bättre?

– Det vill jag inte släppa redan nu. Vi har laborerat ganska mycket och kommer att komma med många initiativ när det gäller arbetsmarknadspolitiken. Det kommer bli en påtaglig omläggning.

Finns det inte en risk att man ökar segregationen genom att skära i integrationspengarna?

– Nej, tvärtom. Vi kommer presentera andra åtgärder för att få dessa grupper i arbete.

Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt är kritisk.

Hur skulle du vilja sammanfatta regeringens migrationspolitik?

– Den är kostsam, ansvarslös och dessutom finansierar man detta med pengar från biståndsbudgeten vilket är anmärkningsvärt tycker jag, säger SD:s Oscar Sjöstedt till Nyheter24.

Vill du ha mer intressanta nyheter? Ladda ner Nyheter24:s app!

Är du nöjd med regeringens budget?