1 av 2
- Foto: TT/emojipedia
2 av 2
- Foto: TT

Hårdare tag från Moderaterna – vill spara miljarder på invandring

Moderaterna fortsätter sin strategi med att ta hårdare tag i invandringsdebatten. Nu har de gjort ett nytt stort utspel.


Moderaterna vill spara för sämre tider, och de besparingarna vill man göra på migrationsområdet. I en debattartikel skriver partiledaren Anna Kinberg Batra och ekonomiskpolitiske talespersonen Ulf Kristersson att Moderaterna vill göra miljardbesparingar när det gäller invandring.

En halv miljard ska sparas på Migrationsverket och på att effektivisera handläggandet av nya ärenden.

Ytterligare en halv miljard ska sparas på att snabba på medicinska åldersbedömningar för ensamkommande barn, anser Moderaterna, som just nu har svårt att lyfta i opinionsmätningarna.

Den största delen, som ska spara upp mot tio miljarder om året, ska komma av att kommunerna kommer att leta efter billigare HVB-hem, genom att ”drivkrafterna” till detta kommer att öka.

”Att se till att spara för sämre tider är grunden i en ansvarsfull ekonomisk politik. Därför behöver vi pressa tillbaka de stora kostnadsökningar som skett under de senaste åren, inte minst vad gäller kostnaderna för flyktingmottagandet, och sluta låna i tider då ekonomin växer”, skriver Kinberg Batra och Kristersson i debattartikeln i Svenska Dagbladet.

Tidigare i höst föreslog Dansk Folkeparti att man ska införa utegångsförbud på asylboenden i Danmark. Läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig rösta på Moderaterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.