Det verkar bli ett samarbete med Miljöpartiet efter valet 2018 om Stefan Löfven får bestämma.
1 av 4
Det verkar bli ett samarbete med Miljöpartiet efter valet 2018 om Stefan Löfven får bestämma. - Foto: TT
Han tycker partiet visat stor regeringsduglighet.
2 av 4
Han tycker partiet visat stor regeringsduglighet. - Foto: TT
Och att partiet agerat på ett moget sätt trots den svåra våren.
3 av 4
Och att partiet agerat på ett moget sätt trots den svåra våren. - Foto: TT
Han ökar även pressen på Moderaterna att sätta ner foten mot Sverigedemokraterna.
4 av 4
Han ökar även pressen på Moderaterna att sätta ner foten mot Sverigedemokraterna. - Foto: TT

Socialdemokraterna vill regera med Miljöpartiet efter valet 2018

Stefan Löfven är tydlig med att Socialdemokraterna skulle tacka ja till ett samarbete med Miljöpartiet efter valet 2018.


För bara några dagar sedan gick Socialdemokraterna ut med att de tänkte dumpa Miljöpartiet inför nästa valrörelse och gå till val ensamma.

Men nu säger Stefan Löfven att partiet, trots den egna valstrategin, klart skulle tacka ja till en ny mandatperiod tillsammans med Miljöpartiet efter valet.

– Vi har påbörjat ett samhällsbygge som vi vill fortsätta. Att vi går till val som två partier, det tycker jag är högst naturligt. Men det är klart att vi vill göra det, säger Stefan Löfven i en intervju med DN.

Han tycker också att Miljöpartiet har gjort ett bra arbete under regeringsperioden hittills. Han anser att partiet till och med har visat en stor regeringsduglighet.

– En otrolig regeringsduglighet. Det är inte lätt att komma in första gången i regeringen. Det här är ett parti som har visat sig vara moget att fatta väldigt, väldigt svåra beslut. Därför de vet också vad alternativet är, att det är etter värre. De har haft en tuff resa under våren, inget snack om det, men de står upp. De tänker fortsätta samhällsbygget.

Han passar också på att säga att ett samarbete med Sverigedemokraterna inte är något som Socialdemokraterna någonsin skulle ställa sig bakom. Han uppmanar också Moderatledaren Anna Kinberg Batra att vara klar med att partiet tar tydligt avstånd från Sverigedemokraterna.

– Det måste tydliggöras. Är hon beredd att göra sig beroende? Den frågan är egentligen ganska enkel. Hur ser vi till att vi får en majoritet i Sveriges riksdag? Vi kommer aldrig att göra oss beroende av Sverige­demokraterna. Aldrig någonsin. Och gör man inte det måste man vara beredd att jobba över blockgränserna. Det är mitt val. Men där hör jag inte tydligt från Moderaterna och Anna Kinberg Batra att de aldrig kommer att göra sig ­beroende av Sverigedemokraterna, säger han till DN.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde S samarbeta med MP efter valet 2018?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.