Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaterna storsatsar på polisen – vill öka lönerna med 2 000 i månaden

- 30/09/2016, 10:15
Anna Kinberg Batra vill ge mer pengar till polisen.
1 av 3

Anna Kinberg Batra vill ge mer pengar till polisen.

TT

Sammanlagt kommer det handla om en satsning på 1,5 miljarder.
2 av 3

Sammanlagt kommer det handla om en satsning på 1,5 miljarder.

TT

Anna Kinberg Batra och Beatrice Ask på pressträff i dag.
3 av 3

Anna Kinberg Batra och Beatrice Ask på pressträff i dag.

Stina Stjernkvist/TT

Moderaterna presenterade i dag en satsning från sin kommande budget, och det kommer då innebära klirr i kassan för landets poliser

Situationen för landets poliser har diskuterats hett den senaste tiden. Och nu vill Moderaterna att poliser ska tjäna mer pengar. Sammanlagt handlar satsningen om drygt 1,5 miljarder de kommande fyra åren.

Det skulle i så fall innebära att varje polis får 2 000 kronor mer i sitt lönekuvert. Detta presenterade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på en pressträff på fredagen.

– Polisen måste kunna göra sitt jobb och stanna längre i yrket. I dag är det för många som lämnar polisyrket, och vi behöver alla poliser vi kan få. Vi behöver fler poliser, men polisen måste också ha förutsättningar att göra sitt jobb, alltså att säkra tryggheten i landet, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24.

Det är staten och polisen som ska komma överens om exakt var lönepengarna ska hamna någonstans. Men Anna Kinberg Batra vill gärna se att det är poliser i yttre tjänst som får ta störst del av kakan.

– Det är klart att när avhoppen från polisen ökar vore det bra om fler ville stanna i sin tjänst, säger Anna Kinberg Batra.

Förutom lönelyftet vill Moderaterna satsa på att förbättra utrustningen för polisen, och ha 2 000 fler poliser.

Är det här ett bra förslag?