Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oscar Sjöstedt: Därför gick jag på nazistkonserten

- 13/10/2016, 09:51 -
Oscar Sjöstedt menar nu att han inte alls tyckte om att gå på nazistspelning.
1 av 3

Oscar Sjöstedt menar nu att han inte alls tyckte om att gå på nazistspelning.

TT

Sjöstedt som ung.
2 av 3

Sjöstedt som ung.

Sjöstedt slår ifrån sig kritiken.
3 av 3

Sjöstedt slår ifrån sig kritiken.

Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Nu talar Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt ut om nazistkopplingarna – och konserten.

Den senaste veckan har avslöjandena duggat tätt för Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt. Inte nog med att han smygfilmats när han skämtar grovt om judar, han var också på nazistkonsert 2005.

Tidigare har SD själva menat att Sjöstedt var lite tänd på en tjej och hängde med henne på spelningen för att kunna ragga lite, men nu ger Sjöstedt en helt annan story.

Sjöstedt som ung.

Sjöstedt menar att han hade varit på fotboll och att några han hängde med drog vidare till spelningen, som arrangerades av nazistiska Gula korset, och där och den aggresiva nazistiska gruppen Info 14 var inblandad.

– Där var jag ett tag, och sen förstod jag att det var olämpligt att jag befann mig där. Det spelades något som jag uppfattade som väldigt olämpligt, sen satte jag mig på bussen och åkte hem, säger Oscar Sjöstedt till Sveriges Radio.


"Mycket osannolikt"

Men den förklaringen köper inte alls Mikael Färnbo, redaktör på Expo, som avslöjat att Sjöstedt gått på nazikonsert.

– Det här var ingen tillställning man bara kunde ”ramla in” på. Det var omgärdat av en stor säkerhetsapparat. Det fanns listor på vilka som fick komma in. Vi ser det som mycket osannolikt att man på fyllan bara kan svänga förbi, säger Mikael Färnbo till Sveriges Radio.

Du har väl sett klippet där Oscar Sjöstedt skämtar grovt om judar? Annars kan du se det här.

Brukar du gå på nazistspelningar på fyllan?