Sverigedemokraternas möte spårade ur – politiker armbågades i ögat

- 25/10/2016, 12:26
1 av 2

TT / TT

Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna. Han var inte inblandad i bråket.
2 av 2

Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna. Han var inte inblandad i bråket.

Jessica Gow / Jessica Gow

Polisen larmades och fick rycka ut till Sverigedemokraternas lokala möte.

Det händer att det blir stökigt när Sverigedemokrater träffas. Men oftast uppstår kanske problemen mellan SD:are och meningsmotståndare, typ som när en SD-politiker inte kunde hantera att en kvinna bar slöja.

Men bråken sker även inom partiet. Den här gången gick det så långt att ett slagsmål utbröt på lokala förbundsmötet i Hällefors, vilket Nerikes Allehanda skriver om.

Det ska ha börjat med ett gräl om en dator och mynnat ut i ett slagsmål. Enligt polisanmälningarna fick en person en armbåga i ögat. Det delades även ut slag och en person uppges tagit strypgrepp på en annan.

– Vi känner till händelsen och jag har pratat med alla inblandade parter, men berättelserna går isär. Jag har kopplat in vår riksorganisation. Det här är jättetråkigt. Vi har regler för hur vi ska hantera det , men vad detta leder till i slutänden vet jag inte just nu, säger Per Söderlund, Lindesberg, Sverigedemokraternas distriktsordförande i Örebro län, till Nerikes Allehanda.

Nyligen var en Sverigedemokrat i ett ordbråk med en 15-åring och blev totalt ägd, läs om det här. Testa hur mycket Sverigedemokrat du är här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Har du varit i slagsmål någon gång?