Torsdag 30 Jun
Stockholm

Sverigedemokraterna: Hiphop-musik främjar våld och droger

Sveridemokraterna vill strypa tillgången till hiphop.
1 av 3
Sveridemokraterna vill strypa tillgången till hiphop. Foto: Montage/TT
Detta genom att kommunerna inte ska kunna ge pengar till kulturevent där hiphop förekommer.
2 av 3
Detta genom att kommunerna inte ska kunna ge pengar till kulturevent där hiphop förekommer. Foto: TT
Och enligt SD uppmanar alltså hiphop ungdomar att attackera det svenska samhället.
3 av 3
Och enligt SD uppmanar alltså hiphop ungdomar att attackera det svenska samhället. Foto: TT

Sverigedemokraterna vill strypa pengarna till musik som romantiserar våld och droger, eftersom det får "ungdomar att attackera svenska samhället".

Kommentera (158)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna har fullt upp med att lämna nya förslag. Bland annat föreslår de i nya motioner att lära ut självförsvar i skolan och förbjuda "offentligt passivt och aktivt tiggeri".

Partiet har tidigare nämnt att de vill göra kultursatsningar i förorten, bland annat genom att införa gammeldans på skolidrotten och ta folkdansen till förorten. Nu vill man stoppa att musik som romantiserar våld och droger skattefinansieras, skriver ETC.

Det är Joakim Sjögren från Sverigedemokraterna i Örebro som har lämnat fram förslaget under rubriken "Inga skattemedel till destruktiva kulturyttringar."

Sjögren vill att kommuner uttalat ska ha en policy om att inte stödja kulturevent där "vålds- och drogromantisk musik framförs".

Sjögren vill sätta stopp för att destruktiv musik som romantiserar våld och droger ska sponsras med skattemedel. Detta eftersom det är en del av den destruktiva förortskultur som får ungdomar i så kallade utanförskapsområden att attackera det svenska samhället.

”Flera av de stora hiphopbanden i Sverige sjunger texter som uppmanar till bilbränning och stenkastning samtidigt som de romantiserar våld och droganvändning. Dessa utgör mycket dåliga förebilder för ungdomar i dessa områden," skriver han i motionen.

Lösningen ska vara att man ska styra den offentliga kulturen mot "vad som är positiv, konstruktiv och samhällsnyttig kultur."

Partistyrelsen har meddelat att de delvis står bakom motionen, och framför allt att de delar synen på att det är problematiskt att kommuner sponsrar kulturevent som "underblåser och romantiserar vålds- och droganvändande", skriver ETC.

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth hamnade nyligen i blåsväder när han hävdade att en 15-årig pojke ljög om sin ålder.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Kommentera (158)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.