Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

48 procent av svenskarna: Åkesson förstår oss bäst

- 11/11/2016, 21:15 -
Ny undersökning visar att Jimmie Åkesson förstår väljarnas situation bäst.
1 av 2

Ny undersökning visar att Jimmie Åkesson förstår väljarnas situation bäst.

TT

Åkesson.
2 av 2

Åkesson.

Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Ny undersökning visar att väljarna anser att Jimmie Åkesson är den av partiledarna som förstår vanliga väljares situation bäst.

Jimmie Åkesson utklassar de andra partiledarna när det handlar om att ha förståelse för vanliga väljares situation. Det visar en ny undersökning som gjorts av pr-firman Nordic Public Affairs Research, en nyhet som även Dagens Industri skrivit om.

I undersökningen svarar 48 procent att Åkesson förstår vanliga väljares situation bäst. En siffra som är långt i från tvåan Jonas Sjöstedt som får 31 procent.

Statsministern Stefan Löfven kommer tätt därpå med 29 procent. Desto tyngre är det för Moderatledaren Anna Kindberg Batra som får 13 procent.

Annie Lööf får 20 procent, KD:s Ebba Busch Thor får 17 procent och Liberalernas Jan Björklund får 15 procent. På 12 procent hittar vi Miljöpartiets bägge språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin som med den siffran hamnar sist.

I undersökningen deltog 1 910 personer och gjordes av analys- och undersökningsbolaget Inizio, på uppdrag av Nordic Public Affairs Research, skriver Dagens Industri.

Förstår Åkesson dig?