Fredag 7 Okt
Stockholm

Jimmie Åkesson talar ut om svåra sorgen: "Det är tungt"

. Foto: TT

Sverigedemokraterna har haft stora framgångar de senaste åren – men nu berättar Jimmie Åkesson om den mörka baksidan.

Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jimmie Åkesson är den partiledare som suttit längst i Sverige, redan 2005 gick han på som ledare för Sverigedemokraterna. Och trots framgångarna med partiet berättar Jimmie Åkesson i en stor intervju med Expressen om att det ofta är tungt och ensamt att vara partiledare.

– Även om man har en massa bra människor omkring sig så är man väldigt ensam som partiledare, säger Åkesson till Expressen.

Under de senaste åren har Jimmie Åkesson inte bara varit sjukskriven för utbrändhet. Han har också blivit pappa. Men han känner sorg över att han inte kan umgås med sin son Nils så mycket som han skulle vilja.

– Bara en sådan sak att inte kunna gå och lägga sig med sin familj, utan man går och lägger sig ensam i en övernattningslägenhet – i stället för att ha sin son som ligger i rummet bredvid. Det är tungt. Det är inte alls roligt, säger Åkesson till Expressen.

Sedan valet har Sverigedemokraterna ökat med flera procentenheter i samtliga opinionsmätningar, och Jimmie Åkesson har starkt stöd inom partiet. Och han har inga tankar på att avgå som partiledare, även om han menar att

– Nej, jag har inte funderat på att göra det. Det finns så mycket annat jag drivs av. Jag drivs av att göra det här samhället bättre för min son till exempel, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Nyligen berättade Jimmie Åkesson om hur han tog beslutet att sjukskriva sig 2014. Läs mer om det här.

Borde politiker ha mer fritid?
Tack för din röst!
Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.