Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker att säga vid julbordet om du vill skapa riktigt kass stämning

- 24/12/2016, 17:34
1 av 6

TT

2 av 6

TT

3 av 6

TT / Faksimil TV4

4 av 6

LUF / Emojipedia

5 av 6

TT / TT

6 av 6

TT

Vill du skaka om släkten lite när ni samlats runt julbordet? Här har du perfekta sakerna att säga om saker som hänt 2016.

1. "Han Marcus Oscarsson på TV4 är väl jävligt bra ändå"

Oj oj oj. Det här är som att vifta med ett rött skynke framför några av släktingarna. Oscarsson har kallats för Sveriges farligaste man av Alex Schulman samtidigt som han är hyllad i SD-kretsar. Perfekt bråk-fnöske om du vill att snacket runt julbordet hettar till.

Alex Schulman Marcus OscarssonBildkälla: TT / Faksimil TV4

2. "Jag tycker inte man måste skaka hand"

Det här är en härlig kommentar för det kan väcka ilskan i två läger. Dels hos de som inte kommit över Miljöpartisten Yasri Khan som vägrade skaka hand med kvinnor av religösa skäl, dels hos de som inte står ut med tanken på att Vänsterpartisten Daniel Riazat inte skakar hand med folkvalda Sverigedemokrater.

yasri khanBildkälla: TT

3. "Män borde inte få rösta"

Ministern Annika Strandhäll skämtade om att hon "tänkt tanken" att ompröva mäns rösträtt. Folk blev arga på Strandhäll och sen blev annat folk i sin tur arga på folk som blev arga på Strandhäll. Effekten runt dopp i grytan blir garanterat detsamma.

Annika Strandhäll MänBildkälla: TT / TT

4. "Vet du hur mycket statsminister Stefan Löfven tjänar?"

Ställ frågan och kom sen med svaret: Stefan Löfven tjänar 164 000 kronor i månaden. Så länge det finns någon i din släkt som inte är gråsosse så har du garanterat lagt grunden till irritation. Den dåliga stämningen är garanterad när någon säger att det är rätt.

Stefan Löfven lönBildkälla: TT

5. "Jag funderar på att gå med i LUF"

Ja, du syftar såklart på ungdomsförbundet vars ena lokalavdelning ville göra incest och nekrofili lagligt. Låt se om gammelfarmor eller någon annan vågar påpeka det där med syskonsex.

LUF IncestBildkälla: LUF / Emojipedia

Några andra grejer som brukar röra upp känslor är Gudrun Schymans åsikter om burkini och vad Sverigedemorkaterna tycker om polischefen Dan Eliasson.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Pratar du politik med släkten?