Sverigedemokraterna i Nyköping verkar inte så intresserade.
Sverigedemokraterna i Nyköping verkar inte så intresserade. - Foto: TT / Faksimil Instagram / TT Bild

Schyffert bjuder in SD på sin föreställning – blir totalt dissad

Henrik Schyffert vill gärna bjuda SD:are på en provföreställning – men Sverigedemokraterna är inte intresserade.


Är du Sverigedemokrat och vill hitta på något nytt nästa vecka? Då skulle du kunna gå och se Henrik Schyfferts nya show – helt gratis.

Komikern bjuder nämligen in SD:are att se hans nya show provspelas i Nyköping.

"Hej! Om det finns några Sverigedemokrater som skulle vilja komma på min provföreställning i Nyköping den 8:e eller 9:e feb så skulle jag vilja bjuda på några plåtar", skriver Schyffert på sin Instagram.

Han kräver alltså ingen betalning för biljetterna, men däremot en liten motprestation. SD:arna förväntas i så fall stanna kvar och säga vad de tycker om uppsättningen.

Men när Nyheter24 ringer upp Sverigedemokraterna i Nyköping verkar de inte alls intresserade.

– Jag har svårt att tänka mig att någon skulle vilja gå nånstans och bli förnedrad offentligt. Han är ju inte direkt känd för att skoja på ett schyst sätt, säger Thom Zetterström, ordförande i Nyköping, till Nyheter24.

– Man undrar ju varför han bjuder in oss, om det är för att fylla de sista platserna? frågar sig Zetterström.

Men SD i Nyköping är inte helt omöjliga, Zetterström skulle kunna tänka sig att se komikerns föreställning om Henrik Schyffert kom på ett SD-event.

– Det skulle vara om det blev en motprestation. Om han dök upp på vår föreläsning och vi kan ha lite roligt på hans bekostnad, säger Zetterström till Nyheter24.

Schyffert har tidigare kallat Sverigedemokrater för "Rasister som vill vidriga saker" och skrivit bland annat det här hyllade inlägget om rasism.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
Skulle du gå på föreställning om du var bjuden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Forskare förklarar: Därför ljuger AI:n

Stort lyft för USA-diesel till Europa

Leveranserna av dieselprodukter från USA till Europa skjuter i höjden i december. De beräknas lyfta till 290 000 fat per dag, enligt analysföretaget Kpler. Det skulle vara den högsta leveransvolymen sedan 2018, visar en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Har investeringarna gått helt fel under 2023? Då är det högst sannolikt att du äger några av de här aktierna. Här är nämligen årets mardrömsportfölj för småsparare.

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

1 timme sedan
Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Fagersta: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.