Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein blickar framåt mot nästa val.
1 av 3
Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein blickar framåt mot nästa val. - Foto: TT
Jimmie Åkesson är SD:s partiledare.
2 av 3
Jimmie Åkesson är SD:s partiledare. - Foto: TT
2014 blev Sverigedemokraterna tredje största parti.
3 av 3
2014 blev Sverigedemokraterna tredje största parti. - Foto: TT

Så förbereder Sverigedemokraterna sig för valet: "Vi kommer växla upp"

Det politiska klimatet i Sverige förändras – och nu förbereder sig Sverigedemokraterna för att växa rejält i valet 2018.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

I veckan kom nyheten om att Moderaterna tappar ordentligt efter sitt utspel om att man ska börja samtala med Sverigedemokraterna. I en undersökning av Demoskop tappar partiet hela 5,8 procent.

Det politiska landskapet i Sverige är i kaos, och för Sverigedemokraterna kan det betyda nya framgångar. Joakim Wallerstein, som är kommunikationschef för SD, menar att SD kommer storsatsa i valrörelsen 2018.

– Vi kommer att växla upp. Tidigare har vi kampanjat som ett litet parti. Nu är vi ett stort parti, och då kampanjar man på ett annat sätt för att nå en bredare grupp. Vi kommer använda oss av flera kanaler. Vi har lärt oss en del under åren, och sociala medier förändras, säger Wallerstein till Nyheter24.

Wallerstein är också övertygad om att väljarna inte kommer hålla med om bilden av att det går riktigt bra för Sverige just nu.

– Det går inte bra för Sverige. Att Stefan Löfven skulle kunna sälja in att han lyckats ser jag som högst osannolikt. Det är möjligt att de kan lyckas på någon punkt, men jag har svårt att se hur de kan gå in i en valrörelse med resultaten av deras egna politik, säger Joakim Wallerstein.

Valet 2014 blev en enorm framgång för Sverigedemokakraterna. På partiets valvaka gjorde Jimmie Åkesson entré och drog ner stort jubel när en banderoll med texten “Sveriges tredje största parti” vecklades upp.

Jimmie Åkesson på valvakan 2014.

Wallenstein menar att man kommer att beställa ett par banderoller även till valvakan 2018, och hintar om vad som kommer stå på dem.

– Jag kommer beställa två stycken banderoller den här gången. Du får gissa själv vad det kommer stå på dem, men det kommer inte bli någon tredje banderoll i alla fall, så mycket kan jag säga.

Tror du att ni kommer bli största parti?

– Det vore självklart roligt. Men jag tror vi kommer en bit över 20 procent och då är vi sannolikt kanske näst största parti, säger Wallerstein.

Nyligen uttryckte en svensk artist lite oväntat sin kärlek för Jimmie Åkesson – läs mer om det här!

/
/
Tror du SD kommer få över 20% i nästa val?
Tack för din röst!