Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1046
reaktioner idag

​Nu är det bevisat: Skolan är en hemsk plats att vara på

Tycker du skolan är ett skitställe? Förmodligen har du helt rätt – det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket.

Skolan är inte alls bra, fastslår Arbetsmiljlöverket.

Så den här ungen har all rätt att tjura.

Kaos!

Tycker du att skolan inte riktigt är ett jättetrevligt ställe att vara på? Well, chansen är stor att du har helt rätt.

Det är Arbetsmiljöverket som granskat svenska skolan, och kommit fram till att nio av tio skolor slarvar med arbetsmiljön när det gäller buller och ventilation.

Men även när det gäller hot om våld och ohälsosam arbetsbelastning får svenska skolan dåligt betyg. Arbetsmiljöverket anser att skolan är en undermålig arbetsplats för både elever och lärare.

– Den dåliga luften är i många fall ett resultat av överfulla klassrum. Här behöver skolansvarig och fastighetsupplåtare föra en tydlig dialog om skolans behov och lokalernas begränsningar. En god arbetsmiljö skapar också en god läromiljö, säger Adam Jansson, arbetsmiljöinspektör och projektledare för tillsynen inom skolan, i ett pressmeddelande.

Och regeringen ser allvarligt på att skolan är ett skitställe att vara på.

– Blir man färre medarbetare, skjuter man upp en nödvändig renovering, ska fler elever tryckas in i samma klass – då blir det stökigare och sämre arbetsmiljö, både för läraren och för barnen, säger utbildningsminister Gustav Fridolin till TT.

Har du undrat om det är olagligt att skolka? Här är snabba svaret!

Borde skolan bli bättre?

Mer:

Är det olagligt att skolka? Här är enkla svaret