Onsdag 1 Dec
Stockholm

Åkesson utestängd från Löfvens terrorsamtal – nu rasar Leif GW Persson

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Efter att Stefan Löfven inte bjudit in Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson till kvällens samtal om terrorism får han kritik av Leif GW Persson.

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Statsministern Stefan Löfven ska under söndagen bjudit in de andra riksdagspartierna till samtal om terrorism – med Sverigedemokraterna fick inte vara med, skriver Expressen.

– Jag har inte sett någon inbjudan till sådana samtal, och när jag lyssnade på Stefan Löfven fick jag uppfattningen att det gällde de partier som tidigare deltagit i samtalen kring strategin mot våldsbejakande extremism, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Nu möts beslutet av kritik från Leif GW Persson.

– Jag tycker självklart att han borde vara inbjuden. För mig räcker det att han sitter i riksdagen. Man får tycka vad man vill om folks åsikter, men man kan inte lösa det på det viset att man tar ifrån folk deras talerätt. Vad är det för jävla demokrati, säger polisprofessorn till Expressen.

Han säger också att han förstår att Åkesson är upprörd över beslutet. Speciellt eftersom han enligt flera mätningar leder Sveriges tredje största parti.

– Han är väl också den som i någon sorts saklig mening har drivit den här frågan, om man så vill. Att 80 procent än så länge inte vill förlika sig med hans budskap, det är en annan sak. Får motståndarna hålla på ett tag till kommer det bli lättare.

Det är dock inte bara SD som stängs ute, inte heller Vänsterpartiet får vara med, säger Löfvens pressekreterare till Expressen.

Vänsterpartiet får inte vara med eftersom de valt att hoppa av en tidigare överenskommelse.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela